Ezeket mérlegeld a második randi előtt

Ezeket mérlegeld a második randi előtt

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Ezeket mérlegeld a második randi előtt

Az első randi fontos és sorsdöntő: nehéz eljutni a nagy alkalomig, ami alatt mindenki próbálja a legjobb formáját hozni, emiatt ráadásul a találka kicsit becsapós is lehet. De mi mindent kell mérlegelned még az előtt, hogy igent mondanál a második alkalomra?

Milyen az első benyomásod?

Az első randi után általában két véglet uralkodhat el rajtad: az egyik lehetőség, hogy fergetegesen érezted magadat és alig várod a következő alkalmat, a másik pedig, hogy fogalmad sincs, egyáltalán hogyan voltál képes igent mondani a találkára.

Persze az is lehet, hogy éppen a két lehetőség között találod magadat, és teljesen tanácstalan vagy, hogyan tovább… Amit elsőként mérlegelned kell az, hogy a jó, vagy éppen a rossz élmények, tapasztalatok voltak túlsúlyban a randi során.

Csak nagyon ritka esetben fordul elő, hogy a másiknak egy antipatikus megnyilvánulása sincs az ismerkedés alatt, szóval egy-két kevésbé rokonszenves húzás még nem jelenti azt, hogy semmi esélyetek sincs a közös jövőt illetően.

Még mindig érdekel?

Fontos azt is átgondolnod, érdeklődéssel hallgattad-e a kiszemelt beszámolóit, monológjait, vagy csak udvariasságból koncentráltál arra, amit mesélt.

Sajnos van, hogy egyszerűen nem passzol össze két személyiség, márpedig, ha a beszélgetés során sem pendültök egy húron, akkor sanszos, hogy a későbbiekben sem fog jönni az a bizonyos összhang, amire vágysz.

Ha mindezeken felül szimpatikusnak találtad, akkor persze megpróbálkozhatsz a második randival, hiszen az is lehet, hogy egyszerűen zavarban volt, és azért beszélt össze-vissza. De ha úgy érzed, hogy nem egyezik a világképeteket, a felfogásotok és egyáltalán nincs közös témátok, akkor inkább ne erőltesd a következő találkát (feltéve persze, hogy sem kínos csendre, sem összeszólalkozásra nem vágsz).

Eléri az álom pasi szintet?

Ha a tapasztalatgyűjtésen már túl vagy, és immáron tényleg a nagy Őt keresed, el kell gondolkoznod, hogy mennyi időt tudsz szánni a szárnypróbálgatásra. Amennyiben valami az súgja, hogy az adott személy még csak meg sem közelíti az általad megálmodott férfi szintjét, akkor nem érdemes pazarolni az időtöket.

Magadat éppúgy felesleges áltatnod, ahogyan őt: mindketten jobban jártok, ha szabadon keresgélhettek. Itt egyébként mindenki más szempontokat mérlegel, hiszen van, aki a karriert helyezi előtérbe, más a családot, megint mások különleges tulajdonságokat keresnek.

Jó, ha már előre tisztázod magadban, mi is az, ami számodra igazán lényeges, hiszen így sokkal könnyebben el tudod majd dönteni, van-e értelme a második randinak.

Nem csak sajnálod?

Sajnálatból még egy tartalmas kapcsolat sem épült fel, úgyhogy csak azért ne mondj igent a randira (az elsőre se, nemhogy a másodikra), mert annyira küzd a pasi a kegyeidért.

Ez nem jelenti azt, hogy elutasítónak, lekezelőnek kell lenned vele, sőt a kedvességet abszolút megérdemli, ha már egyszer felvállalta előtted az érzéseit. Semmi értelme, hogy elvedd az önbizalmát, ugyanakkor tudatnod kell vele, hogy te teljesen semleges maradtál a témát illetően.

Ez talán az életben mindenkivel megtörténik legalább egyszer, és teljesen normális dolog, nem kell miatta rosszul érezned magadat, mert annak az lesz a vége, hogy igent mondasz egy olyan randira, aminek eleve ki van zárva a folytatása.

Ne csak saját magaddal foglalkozz!

Legalábbis ne csak azt mérlegeld, te hogyan érezted magadat, miként képzeled a jövőt, illetve milyen gondolatok kavarognak a fejedben. Át kell gondolnod azt is, ő hogyan bánt veled, hogyan érezhette magát, hiszen ez legalább annyira fontos a későbbieket illetően.

Vedd őt közelebbről szemügyre, ne csak külsőleg, bensőleg is! Úriemberként viselkedett? Nem csak benned, a környezetében is pozitív benyomást keltett (pl. rendesen bánt a pincérrel, mást is előre engedett az ajtóban, nem csak téged)?

Úgy tűnt, hogy őszinte az érdeklődése, komolyak a szándékai, és nem csupán ágyba akar vinni? Természetes, hogy tovább akar lépni (remélhetőleg te is), de nem mindegy, milyen úton igyekszik célba jutni. Legyél őszinte magaddal, mert ha már most hátsó szándékot látsz a dologban, akkor könnyebb időben kihátrálni az éppen csak alakuló kapcsolatból.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást