Ezek a legelképesztőbb macskarekordok

Ezek a legelképesztőbb macskarekordok

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Ezek a legelképesztőbb macskarekordok

A történelemben rengeteg híres cicával lehet találkozni: istenek, katonák, rekorderek és milliók kedvencei is szerepelnek köztük. A macskák vitathatatlanul nagy „karriert” futottak be az emberiség történetében, és van egy olyan megérzésünk, hogy menetelésüknek még koránt sincs vége!

Básztet

Az ókor egyik legjelentősebb macskáját hol máshol kéne keresnünk, mint Egyiptomban. Ebben az országban vallásos tisztelettel viseltettek a kis szőrgolyók iránt, sőt, az egyik legnépszerűbb isten is macskafejjel rendelkezett. Ő a napisten és a fáraó védelmezőjeként volt jelen, először még oroszlán formájában, később az illatszerek, a gyermekáldás és a föld védelmezése tartoztak az istennőhöz. Nevének eredeti jelentése: Bászt – vagyis felfaló.

Teufel és Safranek

Ki ne emlékezne a magyarok egyik leghíresebb meséjére, a macskafogóra. Talán az egész mesében a két legjobb figura Mr. Teufel, és a titkára, Safranek, akinek különös gondjai vannak a borotvával. A magyar – német – kanadai rajzfilm 1986-ban került bemutatásra  Ternovszky Béla rendezésében, sikere pedig azóta is töretlen. Társasjáték, képregény és plüssjáték is született a mese hatására, sőt, Budapesten még egy pubot is elneveztek róla. Nem csoda, hogy egy magyar filmes Guinnes-rekord kísérlet is fűződik a filmhez, melynek során a résztvevők a 123 órás mozizási rekordot szerették volna megdönteni.  

Tom

Ha már rajzfilm-macskákról van szó, akkor biztosan nem maradhat ki a felsorolásból minden idők egyik legsikeresebb macskája, Tom sem. Szegény kandúr életét megkeseríti elmaradhatatlan egértársa, Jerry, aki nélkül Tom élni sem tudna.

Az amerikai rajzfilm olyannyira sikeres, hogy a mai napig is készítenek belőle kisebb epizódokat, sőt, az egyes részek összesen nem kevesebb, mint 7 Oscart hoztak a készítők konyhájára.

A macskanő

A macska kecsességét és vadságát egy nőbe oltani olyan lehetőségeket rejt magában, amelyek nem állhattak sokáig kihasználatlanul. Így született meg a macskanő is, aki eredetileg a DC Comics egyik antihőse volt, ám az idők folyamán elég szép utat járt be. Az egyik legsikeresebb megjelenítését Michelle Pfeiffer-nek köszönhetjük, aki a Batman visszatér című moziban alakította a figurát. Teljesen elítélni nem lehet, mert bár sokszor ellenfele a főhősnek, egy szerelmi szál mégis visszavonhatatlanul összeköti a két szereplőt.

Granpa

Azt tudjuk, hogy a macskáknak 9 életük van, de az már nem igazán, hogy milyen hosszúak ezek. Nos, a rekorder egyelőre a Granpa – vagyis nagypapi – névre keresztelt cicus, aki 1988. április elsején szenderült jobb létre, 34 év és 2 hónap után. Hogy az adat könnyebben érthető legyen, ha átszámoljuk az éveket emberi időre, akkor a cirmos több, mint 150 évet élt.

Dusty

Nos, azzal sokan tisztában vagyunk, hogy a macskák finoman szólva is szapora teremtések. A nem ivartalanított cicushölgyek évente 3 – 8 kiscicával lephetik meg a gazdit. Ebben a tekintetben is van rekorder, mégpedig Dusty, a Texas államból származó cica, aki 1935-től 1952-ig összesen 420 kölyöknek adott életet.

The Unsinkable Sam

Bár a cicák eredetileg nem igazán szeretik a vizet, ennek ellenére sokszor találkozhatunk velük hajókon is. Ez igaz Samre is, aki nem más, mint a brit királyi haditengerészet kabalaállata. Nevének jelentése „elsüllyeszthetetlen” mivel mielőtt a cicust nyugdíjazták volna, túlélte a Bismarc, a HMS Cossack és a HMS Ark Royal torpedótalálatát is.

És a te macskád miben különleges? Írd meg nekünk kommentben a cikk alatt, vagy a Facebookon!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást