Ezek hiába divatosak, ne vedd fel őket hivatalos alkalmakra

Ezek hiába divatosak, ne vedd fel őket hivatalos alkalmakra

Címlap / Stílus / Divat / Ezek hiába divatosak, ne vedd fel őket hivatalos alkalmakra

Attól, hogy valami trendi, még nem feltétlenült alkalmi, vagy éppen elegáns is. A legfontosabb eseményeken mindig be kell tartanod az előírt öltözködési szabályokat, de nagy általánosságban is igaz, hogy a divatos viselet nem illik mindenhova. Lássuk, mire kell figyelned!

Forrónadrág és rövid szoknya

Már tavaly is divatosak voltak a forrónadrágok és az egészen rövid miniszoknyák, kiemeltképpen azok, amik derékig érnek, így hangsúlyozzák a tökéletes homokóra alkatot. Ezek a szabások nagyon jól mutatnak a fotókon és a modelleken, de nagy átlagban elmondhatjuk, hogy egyáltalán nem valóak utcai viseletnek.
Pláne nem azok, amik egy nagyobbfajta francia bugyira emlékeztetnek… Az egészen rövid darabokat hagyjuk meg a tökéletes alkatú, fiatal hölgyeknek, de ők is inkább a strandra, vagy a nyaralásra időzítsék viselésüket.

Átlátszó ruhák

Néhány éve, sőt, talán még tavaly is egészen visszataszítónak tartottuk az átlátszó ruhákat, ugyanis ezek többségükben egyáltalán nem kellemes anyagból készültek.
Ráadásul közönségesek is, hiszen sokszor olyan helyen vannak az anyagberakások, ahol még sejtetni sem kellene, mi található a ruha alatt. Idén mindent divatos megmutatni, de ha ízléses szeretnél maradni, legfeljebb a hasad tájékát, vagy a hátadat hangsúlyozd, de ezeket se alkalmakon mutasd meg.

Túlzásba vitt csipke

Némi csipke igazán elegáns és nőies megjelenést tud kölcsönözni viselőjének, de ezzel a megoldással ugyanaz a baj, mint az előbb említett átlátszó ruhákkal. Sokszor csipkéből készül az egész ruhadarab, így betekintést enged gyakran a melltartó teljes tartalmába.
Ez a felszerelés legfeljebb szórakozás közben elfogadható, de az egészen extrém darabok ekkor is meglehetősen közönséges hatást keltenek. A csipkeberakással egy átlagos hétköznapon egyáltalán nincs baj, de fontos alkalomra (főleg, ha nem szerencsés hangsúlyozni a nőiességedet), mindenképpen kerüld.

Kivágott darabok

Azt minden nő tudja, hogy mély dekoltázzsal nem célszerű fontos alkalmakon megjelenni, de idén a kivágott darabok nem csak ezt jelenthetik. Az úgynevezett „midriff cut out dress”-ek váratlan helyeken engednek bepillantást egészen a bőrig, és idén igazán divatosak, de egyáltalán nem bizonyulnak alkalmi viseletnek.
Még az elegánsabb szabások sem túl szerencsések, hiszen a köztudatba most tér vissza ez a megoldás, egy átlagos embernek még sokkal inkább megbotránkoztató, mint csinos ez a szabás, főleg, ha a kivágott rész túlságosan intim területre esik.

Kilógó fehérneműk

A csipkeberakásnál és az előbb is említett, kivágott daraboknál könnyen előfordulhat, hogy olyan helyre esik a betekintést engedő felület, ahol éppen a fehérneműnek kellene lennie.
Alapszabály, hogy olyan ruhát ne vegyél fel, amiből kilóg a fehérneműd, vagy amiben kellemetlenül éreznéd magadat, ha nem lenne rajtad melltartó, vagy bugyi. Az ilyen extrém ruhákat bevállalós nőknek ajánlják, már pedig ha az vagy, akkor egy mélyen dekoltált, csipkés ruhát ne ronts el egy oda nem passzoló fehérneművel.

Bőrfelszerelés

Az idei szezon egyik slágere a bőr, ami egyaránt megjelenik a felsőruházaton, a nadrágokon, a szoknyákon, berakás és önálló darabok formájában is. Az kétségtelenül biztos, hogy ez az arculat megkíván egy kicsit extrémebb öltözködési stílust, ezért nem is fogja mindenki viselni, de az legalább ennyire biztos, hogy a bőr nem való alkalomra.
Sajnos vagy túlságosan sportossá, férfiassá tesz, vagy éppen ellenkezőleg, inkább ízléstelen módon mozgatja meg az erősebbik nem fantáziáját. A bőrdivat szabályainak mindenképpen alaposan utána kell járni és abból egyértelműen ki fog tűnni, hogy ez a megoldás nem állja meg a helyét a fontosabb alkalmakon.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!