Ezek az árulkodó jelei, hogy túl gyorsan lépkedtek a kapcsoltatokban

Ezek az árulkodó jelei, hogy túl gyorsan lépkedtek a kapcsoltatokban

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Ezek az árulkodó jelei, hogy túl gyorsan lépkedtek a kapcsoltatokban

Bizonyára majd kiugrasz a bőrödből, hogy ráakadtál arra a valakire, akit tényleg neked szánt a sors. Nincs olyan perc, hogy ne gondolnál rá, vagy éppen a közös jövőtökre – ez egy ideig még rendben is lehet. De honnan tudhatod, hogy túl gyorsan haladtok, és így kétes a boldog végkimenetel?

Pár hét, és csak ő létezik

Még alig néhány hete ismered, de máris úgy érzed, hogy csak ő létezik az életedben. Hanyagolod a barátaidat, a családodat, a munkádat, sőt még önmagadat is, csak rá bírsz koncentrálni.

Egy ideig ezt a szeretteid is elfogadják, tudják, milyen az a rózsaszín köd, de aztán betelik a pohár és megunják, hogy a véletlenül együtt töltött idő alatt is csak a szerelmedről tudsz beszélni.

Ők sajnos – és érthető módon – nem tudnak azonosulni az érzéseiddel, főleg nem akkor, ha túl gyakran esel őrült nagy szerelembe. Persze mindenki tudja, hogy a kezdeti zsongás milyen észveszejtő, de ha még csak néhány hete jártok, akkor elég nehéz elhinni a bizonygatásodat, mely szerint a ti szerelmetek mindent túlél.

Túl gyorsan kimondjátok a varázsszót

Ha nagyon szerelmes vagy, akkor általában fogalmad sincs, mikor van itt az ideje a valódi vallomásnak. Ezerféle gondolat zsong a fejedben: nem mondod túl korán, vagy későn? Egyáltalán neked kell először bevallanod az érzéseidet? Nem akad ki, ha közlöd vele, hogy szereted?

Esetleg nem bizonytalanodik el, ha még vársz vele? Ne aggódj, az a normális, ha kételkedsz, hiszen minden tökéletes, és semmivel se szeretnéd elrontani az álomszerű valóságot.

Nem is baj, ha vársz, vártok egy kicsit, jóval hitelesebb (és kevesebb komplikációval jár), ha nem rohanod le már a második randin azzal, hogy szereted. Ha túl gyorsan felfeditek az érzéseiteket, az utalhat némi birtoklási vágyra, de mindenekelőtt arra, hogy gőzerővel rohan előre a kapcsolatotok.

Belepitek a másik közösségi oldalát

Az, hogy sokan elég aktív életet élnek a Facebookon, rögtön felvet jó néhány kérdést a párkapcsolatokat illetően is. Itt sem gond, ha vannak bennetek kérdések: Mikor váltsátok át a státuszotokat? Egyáltalán bejelöljétek rajta a másikat? És az első közös fotó? Nem ciki, ha írsz az üzenőfalára?

Jó, ha elgondolkozol ezeken, hiszen azt mutatja, hogy képes vagy reálisan látni a kapcsolatotokat. Viszont, ha fel sem merül benned, hogy esetleg nem jó ötlet a harmadik találka után az összes ismerősötök számára nyilvánvalóvá tenni, hogy egy párt alkottok, az más tészta.

Ennél már csak az a rosszabb, ha elárasztjátok egymás profilját szerelmes idézetekkel és klipekkel, holott az összes vallomást akár privátban is lebonyolíthatnátok.

Néhány infó, és már együtt is éltek

Még szinte alig tudsz róla, az életéről valamit, és máris összeköltöztök? Amellett, hogy ez nem túl egészséges, könnyen a kapcsolatotok végét is jelentheti – legalábbis idő előtt.

Átlagosan legalább fél-egy év kell ahhoz, hogy a másikat megismerjétek annyira, hogy ésszerű döntést hozzatok. Persze a rózsaszín köd még így is a fejetek felett lebeg, de legalább részben tisztában vagytok a hiányosságokkal, rossz tulajdonságokkal, és jó eséllyel túlvagytok egy-két nézeteltérésen is.

Márpedig, ha ezeket sikerült megoldanotok, akkor talán készek vagytok a további kompromisszumokra, amik az alapját képezik a kapcsolatoknak, élettársi viszonyoknak. Azt ugye mondanunk sem kell, hogy túlságosan rohantok, ha albérlet helyett saját lakáson gondolkoztok, miközben még az évfordulótokat sem ünnepeltétek meg?

Már most a jövőt tervezitek

A közös albérlet, esetleg lakás már mindenképpen a jövőtervezéshez tartozik, de ennél jóval komolyabb elképzelések is várhatnak a sorukra. Ott van például a házasság, esetleg a gyermekvállalás, ami nem csupán „véletlen” lehet, hanem tudatos döntés az éppen csak bimbózó szerelem kellős közepén.

Sajnos a lehető legrosszabb dolog ilyen életre szóló lépéseket megtenni a kapcsolatotok kezdetén, hiszen még fogalmatok sincs, mi vár rátok, és a felmerülő problémákat képesek lesztek-e egyáltalán megoldani.

Természetesen nem arról van szó, hogy az első veszekedés után szakítani kell, vagy nem tisztázhatjátok, hogy „majd egyszer” szeretnétek-e házasságot, gyereket. De az sajnos túl gyors haladásra enged következtetni, ha már néhány hónap után lefoglaltátok a következő szezonra tervezett esküvő helyszínét.

Máris gyűrűt kaptál

A korábbi ponthoz visszakanyarodva intő jel a gyorsaságot illetően, ha már néhány hét, hónap után gyűrűt kaptál. Természetesen sem ez, sem más idő előtt bekövetkező lépés nem jelenti azt, hogy halálra van ítélve a kapcsolatotok, de utal arra, hogy feleslegesen rohantok.

Ha még fogalmatok sincs, milyen a másik igazán rossz oldala, milyen, amikor bal lábbal kel fel, makacsul ragaszkodik a saját kis életéhez, vagy hogyan él meg egy-egy féltékenységre okot adó helyzetet, addig még messze nem álltok kész egy újabb lépés megtételére.

Persze, manapság már egészen más jelent a gyűrű, mint korábban, de az elértéktelenedését az is okozta, hogy boldog, boldogtalan megkapta – akár pár hét ismerkedés után. Sok férfi egyszerűen így próbálja bebiztosítani magát, ami viszont jóval inkább sértő, semmint valóban örömteli és életre szóló élmény.

Örökbe fogadtok egy állatot

Ennél már csak az a súlyosabb, ha gyereket vállaltok, miközben még jóformán ki se pakoltatok egymásnál. Ha erről a rettentően komoly döntésről esetleg le tudnak beszélni titeket a szeretteitek, akkor is úgy érzitek, hogy valakiről muszáj gondoskodnotok – ilyenkor jön képbe valamilyen édes kisállat.

Mi ezzel a gond? Először is tisztázzuk, hogy egy érző lényről beszélünk, aki igényli a törődést, a szeretetet és a gondoskodást, ami alkalmanként nem csak időbe, hanem pénzbe is kerül. Ha az anyagiakat megoldjátok, és valóban megadjátok mindazt, amire szüksége van, akkor is felléphetnek különféle problémák.

A cica lehántja a tapétát, a kutya mindent megrág, a szobatisztaság pedig elérhetetlennek tűnik… Ezek nem törvényszerűek, de igenis felmerülhetnek. A kérdés: vajon meg tudjátok oldani a problémákat, amikor még a kapcsolatotokban sem volt semmi, amit orvosolnotok kellett volna?

Mi lehet a hátránya?

A komoly lépések idő előtti meghozatala több szempontból is veszélyes: ilyenkor képtelenek vagytok reálisan látni az életeteket, még nehezebben hoztok tiszta fejjel döntéseket. Kihagyjátok az adott időszak szépségét, amikor átugorjátok a tipikusnak tekinthető lépcsőfokokat.

Csodás a friss tapogatózás, az első néhány bakizás, a kiteljesülő szerelem, isteni végre közösen élni, megházasodni, felhőtlenül utazgatni. Ha mindenre sort kerítetek egy-két éven belül, akkor mit csináltok a fennmaradó évtizedekben?

Persze, könnyen előfordulhat, hogy még harminc év múlva is fülig szerelmesek lesztek. De – bármennyire hihetetlennek is tűnik ez most – sokkal nehezebb fenntartani az őszinte érdeklődést, a vágyat, a szerelmet hosszútávon, mint hinnéd. Ami pedig még veszélyesebb, könnyen úgy érezhetitek, hogy valamiről lemaradtatok, és ennek a házasságotok, családotok láthatja a kárát.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást