5 mindennapos étel, amit soha nem volna szabad a szánkba tenni

5 mindennapos étel, amit soha nem volna szabad a szánkba tenni

Címlap / Életmód / Egészség / 5 mindennapos étel, amit soha nem volna szabad a szánkba tenni

Light üdítők

A diétás kóláról sok rosszat hallani: egyesek azt sem félnek hangoztatni, hogy hatása a drogokéval vetekszik. Persze, ez butaság. A General Dentistry című szakfolyóiratban megjelent tanulmány szerint azonban az italban lévő erősen savas összetevők valóban hozzájárulhatnak a fogzománc leépüléséhez, rövidtávon pedig elszíneződést okozhatnak.

Tény, hogy ez a metamfetamin típusú kábítószerekről is elmondható, tehát egy közös vonásuk azért akad…

Fagyasztott csoki

A fagyasztott csokoládé, valamint a csokis jégkrém nemcsak nyáron, hanem az év bármely szakában hívogató csemegének tűnik. Ám az ilyen édességeket intenzív harapó mozdulatokkal szokás elfogyasztani, ami önmagában óriási nyomást gyakorol az elülső fogakra, valamint túlzottan megerőlteti az állkapcsodat.

Ehhez adódik még a desszert cukortartalma. Ha mindenképpen ragaszkodsz a fagyasztott változathoz, legalább edd lassan!

Kukorica

A puha, rostos szálakat tartalmazó csemege könnyen a fogad közé ragadhat. Még mielőtt örülnél a természetes fogselymezésnek, csak szólunk: ez súlyosan károsítja az ínyszöveteket.

Nem mi találtuk ki, hanem Paul Levi Jr., a Tufts Egyetem fogorvosi karának szakértője mondja. Persze, a kukoricában rengeteg értékes tápanyag van, éppen ezért nem szükséges lemondanod róla. Ám ha teheted, ne harapd, hanem vágd le a szemeket róla!

Forró kávé

Olyan meleg, hogy a bögre égeti a kezedet, de azért megiszod? Rossz döntés, mert a nyelved leheletfinom hámszövete egyszerűen leég tőle, mint ahogy a szájpadlásodé is!

Ráadásul ez sokkal jobban fáj, mint mondjuk egy térdkarcolás, mivel ezeken a területeken nem szoktál hozzá a kínhoz. A szád ugyan rendkívül gyorsan gyógyulna, de mivel ételekkel és italokkal újra meg újra irritálhatod, a folyamat sokkal tovább tarthat.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást