5 étel, amit egy mesterséf soha nem rendelne magának egy étteremben

5 étel, amit egy mesterséf soha nem rendelne magának egy étteremben

Címlap / Életmód / Táplálkozás / 5 étel, amit egy mesterséf soha nem rendelne magának egy étteremben

1/5. Tenger gyümölcsei – távol a tengertől

A gyorsfagyasztó eljárásoknak köszönhetően szerencsére azért ma már a tengertől távolabb sem lehetetlen friss(ebb) tengeri fogásokat enni, de amikor nyaraláskor valóban aznap reggel fogott, le sem fagyasztott herkentyűk kerülnek a tányérodra, akkor azért te is biztosan érzed a különbséget.

Persze, ha az ember egy kontinens közepén él, távol tengertől és óceántól, mégsem tud ellenállni, akkor azzal kell beérnie, ami van, de egy mesterszakács szerint ha nem a tenger közelében eszel tengeri ételeket, annak csakis csalódás lehet a vége – különösen igaz ez például a homár esetében.

2/5. Chilei tengeri sügér

A connecticuti Artisan étterem mesterséfje, Fredrick Kiefer azt mondja, soha, semmilyen körülmények között nem rendeli ezt a halat az étlapról, nem mintha bármi baja lenne az ízével vagy más ételekhez képest különösen finnyás lenne az elkészítés módját illetően. Az ok az, hogy a chilei tengeri sügér túlhalászott, és emiatt ma már komoly veszély fenyegeti a fennmaradását.

VadimVasenin/depositphotos.com

„Ezek a halak nem kimondottan szaporák, mert hosszú idő, míg ivaréretté válnak, és a legtöbb példány el sem éri ezt a kort, mert hamarabb kifogják. Emiatt a piacra érkező sügérek száma ma már fele annak, ami 10-12 évvel ezelőtt volt” – mondja a séf.

Ha jót akarsz tenni a környezeteddel és a gyomroddal is, alternatívának a kardhalat, az ördöghalat vagy a lepényhalat ajánlja.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást