5 étel, ami láthatatlan ellensége az immunrendszerednek

5 étel, ami láthatatlan ellensége az immunrendszerednek

Címlap / Életmód / 5 étel, ami láthatatlan ellensége az immunrendszerednek

VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?

Túlzott cukorfogyasztás: a modern kor kihívása

Az édes ízek iránti vágyakozásunk olykor olyan szokásokká válhat, amelyek hosszú távon komoly hatással vannak az egészségünkre. A cukorfogyasztás jelentős mértékben befolyásolja a vércukorszintünket, ami közvetlen hatással lehet az immunrendszerünk reakcióképességére. Tudományos vizsgálatok igazolták, hogy a magas cukortartalmú ételek és italok, mint például az üdítők, desszertek és édes péksütemények gyakori fogyasztása csökkentheti a fehérvérsejtek működési hatékonyságát. Ezek a sejtek kritikus szerepet játszanak a betegségek elleni küzdelemben, így a cukor általi „elszédítésük” sajnos gyakori megfázásokhoz és fertőzésekhez vezethet.

Az immunrendszer zökkenőmentes működéséhez elengedhetetlen az egészséges, kiegyensúlyozott étrend, amelyet kis mennyiségben még kiegészíthetnek a természetes cukorforrások. Gondoljunk például a gyümölcsökre, amelyek bár tartalmaznak cukrot, emellett számtalan vitamint és ásványi anyagot is biztosítanak, erősítve ezzel testünk természetes védekezőképességét. A feldolgozott cukrok kerülésével továbbá nemcsak az immunrendszerünket támogatjuk, hanem számos anyagcserezavarból eredő betegség kialakulásának esélyét is mérsékeljük.

Oldalak: 1 2 3 4 5

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/5
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!