Háztartás / Otthon

Eszközök hiányában: 6 praktikus konyhai trükk, ami még jól jöhet

Eszközök hiányában: 6 praktikus konyhai trükk, ami még jól jöhet

Bármikor adódhatnak olyan helyzetek a konyhában, amikor gyors megoldásra van szükség – lehet, hogy éppen kifogytál valamiből, esetleg hiányzik vagy elromlott egy eszköz, amire éppen szükséged lenne. Most 6 olyan trükköt mutatunk neked, amit nem csak pótmegoldásként használhatsz vészhelyzet esetén, de bármikor jól jöhet!

Tökéletes piskóta rétegek

A tökéletes réteges torta elkészítése nem egyszerű feladat, hiszen egyenletesre vágni az egyes rétegeket olykor egy megfelelően éles késsel is nehézkes, nem hogy anélkül. Most azonban megtudhatod, hogyan lehet tökéletes rétegeket vágni kés nélkül is!

Első lépésként szúrj négy fogpiszkálót egyenlő távolságban a torta oldalába – ha nincs fogpiszkáló, akkor a gyufa is megteszi, csak előtte vágd le a fejüket.

Ezt követően fehér cérnával vagy fogselyemmel kerítsd körbe a tortát a fogpiszkálók mentén, majd a cérna két végét keresztben kezdd el széthúzni addig, amíg ketté nem vágtad a piskótát – és már készen is vannak a tökéletes rétegek!

Muffin formák házilag

Ha váratlan vendégek érkeznek és összedobnál egy adag omlós házi muffint, de nincs otthon kapszlid, akkor sem kell kétségbe esned – könnyen készíthetsz te is mutatós kapszlikat házilag.

Vágj sütőpapírból egyforma nagyságú négyzeteket, aztán keress egy akkora méretű poharat vagy üvegcsét, ami belefér a muffin formákba. Ezután tedd a sütőpapírból kivágott lapot a muffin formához, és a pohár segítségével nyomd bele a papírt úgy, hogy átvegye a muffin forma alakját.

Ezzel a módszerrel nagyon egyedi muffinokat fogsz kapni! 🙂

Gyömbérpucolás kanállal

Van zöldségpucoló, narancshámozó és fokhagymapucoló, de még sosem hallottam speciális gyömbérhámozóról – pedig a göcsörtös, különféle alakú gyömbérek megpucolása sok fejtörést tud okozni.

De most végre találtam egy viszonylag egyszerű módszert, amivel tökéletesen és rövid idő alatt meg lehet pucolni egy gyömbért. Ez a szuper trükk nem más, mint „a kiskanalas módszer”. Bizony, nem kell hozzá más, csak egy kiskanál.

Fogd meg a kanalat a markodban úgy, hogy a domború része nézzen feléd, majd kezdd el kifelé „hámozni” a gyömbér héját. Ennyi az egész!

Csak a sárgáját!

Van úgy, hogy a tojás sárgáját nem sikerül elválasztani a fehérjétől, és véletlenül a tojás sárgája is a tálban végzi. Ilyenkor persze az ember próbálja menteni a menthetőt és kihalászni a sárgát úgy, hogy az lehetőleg egyben is maradjon.

Van egy nagyon egyszerű módszer, amitől a kezed sem lesz tojásos és a sárgája is egyben marad.

Vegyél egy üres műanyag palackot, és nyomd ki belőle a levegőt, majd így benyomva tartsd oda a tojás sárgájához, és engedj a szorításon – így a vákuum segítségével ki tudod szívni a tálból a sárgáját.

Késtároló házilag

Ha nem szeretnéd, hogy a kések éle tönkremenjen, vagy éppenséggel nem találtad még meg az igazi késtárolót, akkor ez egy nagyon jó kis megoldás.

Nem csak azért, mert félig-meddig kézzel készült, de kis helyen is elfér és még a késeidet is óvja.

Vegyél egy kerámia vagy fém tárolót és annyi hurkapálcát, hogy teljesen kitöltse a tégelyt, majd ezek közé szurkáld be a késeket.

Időnként cserélni kell majd a hurkapálcákat, ezért mindig legyen kéznél egy csomaggal, hogy pótolni tudd az eltört darabokat.

Házi mikró popcorn

Ha megsérült a mikrós popcorn papírzacskója, vagy esetleg az előző mikrózás után még jócskán maradt a zacskó alján pattogtatásra váró kukoricaszem, akkor házilag is elkészítheted a popcornod.

Vegyél egy papírzacskót vagy sütőpapírt, tedd bele a pattogtatni való kukoricát, egy kis tengeri sót – ha szeretnél –, majd jól csomagold bele a kukoricákat és rakd a mikróba 3-4 percre.

Amikor már 10 másodpercnél is ritkábban pukkan, azonnal vedd ki.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást