VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
„Nem kérsz sütőtököt?” – kérdezte egyszer tőlem kétségbeesett arccal a nagynéném, akinek csemetéje éppen abban a korban járt, amikor már vacsorára kaphatott a ragyogóan sárga finomságból, és rendszeresen követelte is azt. Olyan gyorsan azonban persze nem pusztította a tököt, mint ahogy az a hűtőben romlásnak indult volna, ezért aztán az egész család sütőtököt evett utána reggel, délben, este. Ha a ti konyhátokban is gyakran megfordul a vitaminban gazdag zöldség, akkor az alábbi recepteknek jó hasznát fogod venni – és biztos, hogy a sütőtök nem válik unalmassá.
Sütőtökös batyu
Kevés ősziesebb ételt tudok elképzelni a sütőtökös batyunál, ahol a gazdag, tartalmas, tarka töltelék ropogós, omlós tésztába csomagolva várja, hogy valaki kibontogassa.
Az összesülő finomságok nem csak látványra lesznek gyönyörűek, de csodás illattal is betöltik a konyhát.
Ha vendégeket vársz, és szeretnéd lenyűgözni őket, a sütőtökös batyu akkor is jó választás, mert bár nagyon látványos, annyira azért nem nagy ördöngösség az elkészítése.
A recept pontos követésével nem lőhetsz mellé, de ha már többször is elkészítetted az ételt, nyugodtan próbálkozhatsz a töltelék variálásával is.
A receptet ide kattintva olvashatod el!