Erre az 5 bútordarabra nincs szükséged, ha garzonban élsz

Erre az 5 bútordarabra nincs szükséged, ha garzonban élsz

Címlap / Otthon / Dekor / Erre az 5 bútordarabra nincs szükséged, ha garzonban élsz

Egy kis lakást nem könnyű berendezni úgy, hogy mindennek legyen benne hely, de nem lehetetlen, ha azt tartjuk szem előtt, hogy nem tartunk felesleges holmikat az otthonunkban. Vannak tárgyaink, bútoraink, amikkel együtt nőttünk fel, vagy csak egyszerűen megszoktunk őket, de egy pici helyen bizony szelektálnunk kell.

Ha már sikerült megszabadulni a kisebb dolgoktól, amikre nincs szükségünk – mint például tizenöt darab bögre, vagy nyolc ugyanolyan kék farmer – akkor következhetnek a nagyobb berendezések, hiszen a kevesebb holmihoz kevesebb bútor is elég.

Mikor a felesleges bútorok kikerülnek a helységből, a lakás szinte fellélegzik és egyből nem is tűnik olyan kicsinek a garzon. Segítünk a döntésben, ugyanis az alábbi öt bútordarabra nincs szükséged, ha kis lakásban élsz.

Terjedelmes dohányzóasztal

Sokan szeretik a nagy, széles dohányzó asztalokat, amik mutatósak is, de csak egy nagyobb térben. Azonban valóban szükségünk van egy ekkora területre, ahova szinte csak poharakat pakolunk?

Egy – vagy akár több – kisebb asztalkával is be lehet érni, hiszen a poharakon kívül csak a pattogatott kukoricás tálat vagy egy kis asztali dekorációt szoktunk tárolni rajta.

Válassz egymásba rakható kis asztalkákat, amiket nagyobb vendégség esetén jobban kihasználhatsz.

 

Éjjeliszekrény

Ha hálószobád keskeny, vagy egyszobás a lakás és a nappalid egyben a háló is, akkor felesleges egy méretes éjjeliszekrény.

Szerelj fel polcokat, vagy a már említett összerakató kisebb dohányzóasztal-családból tegyél egyet az ágy mellé.

Egy kis felületen is van hely egy könyvnek, telefonnak és lámpának, másra pedig nincs is szükségünk egy éjjeliszekrényen. Egy csiptetős lámpa a polcon is elfér, sőt, egy kis dekorációnak, vagy növénynek is marad rajta hely.

 

Robosztus TV állvány

A nagy, böhöm média tároló bútorok sok helyet elvesznek egy amúgy is kicsi nappaliból. A legegyszerűbb és egyben legelegánsabb megoldás mindig az, ha a televíziót a falra szereljük.

Így könnyed, légies hatást kelt és nem foglal el értékes helyet a padlón.

Szerencsére ma már olyan időket élünk, hogy nem kell videokazetták vagy dvd-k garmadáit tárolnunk, így a falra szerelt tv alatt értékes tárolóhelyet nyerhetünk.

 

Méretes könyvespolc

Ugyan ma már könyvet is inkább elektronikai eszközökön olvasunk, azt azért természetesen nem várhatjuk el senkitől, hogy szeretett könyveitől megváljon. Azonban a könyvek tárolása nemcsak egy gigászi könyvszekrényben lehetséges.

A lebegő polcok elegáns és légies megoldást jelentek, illetve könyveinket használhatjuk kreatívan is, akár éjjeliszekrénynek vagy kanapé melletti lerakó felületnek is. Ne gondold, hogy ez tiszteletlenség a velük szemben, hiszen a kötetek sokoldalú felhasználása felettébb dekoratív is lehet.

A könyvespolcok ráadásul legtöbbször nemcsak olvasmányok, hanem csetreszek tartójaként is szolgál, amikre szintén nincsen szükségünk. 

A porcelán nippeket és kis csecsebecséket alaposan szűrd meg, hiszen többségük csak porfogó.

 

Ebédlő/íróasztal

Hiába gondoljuk, hogy az ebédlőasztal elengedhetetlen bútordarab, ez nem igaz, főleg ha az ember egyedül él, hiszen akkor – helyfoglalás szempontjából – inkább kifejezetten luxus. Hacsak nem használod napi szinten az asztalt, szabadulj meg tőle!

Lefogadom, hogy legtöbbször vagy a kanapén eszel, vagy a szőnyegen ülve a dohányzóasztalnál.

Az íróasztal ugyanilyen indokolatlan, hacsak nem otthonról dolgozunk és nem ülünk előtte órákat minden nap. Ma már szinte mindenkinek laptopja van, így gyakorlatilag bárhol az ölünkbe vehetjük a gépet.

Ha mégis szeretnél egy alkalmanként elővehető asztalt, válassz egy felhajtható darabot.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást