Eredeti vagy kamu? Erre figyelj, ha dizájnertáskát vásárolsz

Eredeti vagy kamu? Erre figyelj, ha dizájnertáskát vásárolsz

Címlap / Stílus / Divat / Eredeti vagy kamu? Erre figyelj, ha dizájnertáskát vásárolsz

A dizájner táskák az utóbbi években egyre nagyobb teret hódítanak, és már nem csak a leggazdagabbak kiegészítői, hiszen egyre több olyan darab kerül a piacra, ami egy kis spórolás árán beszerezhető, de akár a turkálóban is kincsekre lehet lelni. Persze, könnyű belefutni a hamisítványokba is, ha ragaszkodsz az eredeteihez, de nem vagy biztos a táska származását illetően, megmutatjuk, mire figyelj!

Varrás

Hazánkban talán a Louis Vuitton-hamisítványok a legelterjedtebbek, egy időben szinte minden harmadik ember kezében ott díszelgett egy ikonikus LV mintás darab, ami általában csak első ránézésre – és inkább csak messziről – emlékeztetett az eredetire. Persze, vannak egész ügyes replikák is, és valakit nem is zavar, ha nem az eredetit hordja, lényeg, hogy jól nézzen ki a táska.

Az utánzatok esetében nagyon árulkodó lehet a varrás. Az eredeti tervezői táskák munkája mindig hibátlan, nem szakadhat a cérna vagy lehet túl nagy a tű ejtette lyuk, nem lehet gyűrött az anyag a varrás alatt, hiszen ezeket a darabokat többszörösen, gondosan ellenőrzik, és általában kézzel készülnek.

Kép forrása: purse-princess.blogspot.hu

A táska anyaga

A dizájnerek általában bőrrel dolgoznak, tehát eleve gyanút keltő, ha egy műbőr táskáról akarják veled elhitetni, hogy valamelyik híres tervező kreálmánya.

Ha nem vagy biztos benne, hogy valódi bőrből készült-e a táska, legegyszerűbb, ha megszaglászod – ne érezd ettől kellemetlenül magad –, de a táska tartása is sokat elárul: a dizájner darabokat nem kell kitömni ahhoz, hogy megtartsák az alakjukat. Ha pedig tapintásra egy kicsit is ragacsos, olajos a táska anyaga, biztos, hogy utánzatot tartasz a kezedben.

Klipszek, gombok, zipzárak

Egy eredeti darab esetében a varráshoz hasonlóan a táskát díszítő fémes elemeknek is tökéletesnek kell lenniük. Ha tehát kopást látsz a cipzár húzókáján, a füleket rögzítő karikákon vagy más klipszeken, gyanús, hogy egy hamisítványt próbálnak rád sózni.

Kép forrása: https://funlab.gr

Amennyiben kétséges a táska származása, minden apró részletet érdemes tüzetesen átvizsgálnod, akár még a táska anyagát jelző bőrdarabka is árulkodó lehet, ha ennek a széle egy kicsit is foszladozik, tuti, hogy nem eredetivel van dolgod.

Mi van beleírva?

A márkajelzés természetesen nem hiányozhat a legmenőbb tervezők és divatházak táskáiról – és általában a hamisítványokban is megtalálható. Mielőtt egy konkrét darab megvásárlása mellett döntesz, érdemes alaposan utánanézned, hogyan is fest pontosan a márkanév, milyen apró részletekre kell odafigyelned.

Olykor az is elég, ha alaposan elolvasod, mi is van a táskába írva, gyengébb hamisítványok esetében még olyan is előfordul, hogy felcserélnek egy-egy betűt vagy egyszerűen rosszul írják le a márka nevét. Ha pedig az írás maga kopott vagy elmosódott, biztosan nem egy tervezői darabbal van dolgod.

Sorozatszám

Minden tervezői darabot egyedi sorozatszámmal látnak el, melyet a táska egy olyan részén helyeznek el, hogy azt ne lehessen egyszerűen, a táska látható sérülése nélkül eltávolítani vagy módosítani.

Kép forrás: cdn0.vox-cdn.com

Persze, a koppintásokon is legtöbbször látható szériaszám, ám eredetijükkel szemben ezeket csak egyszerűen ráragasztják a táska valamelyik részére, így akár könnyedén le is lehet szedni.

Forrás: brightside.me

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást