Dekor / Otthon

Nem éppen hétköznapi, látványos fali dekorációk

Nem éppen hétköznapi, látványos fali dekorációk

Ha már unod a hagyományos megoldásokat, akkor itt az ideje, hogy igazán egyedi dekorációkkal dobd fel a lakásod. Az alábbiakban olyan lehetőségeket mutatunk neked erre, amik nem csupán egyszerűek, hanem valóban látványosak!

Gondolkodj 3D-ben

Ideje, hogy a fali dekorációkat illetően kicsit merészebb legyél, és elrugaszkodj a hagyományos, kétdimenziós lehetőségektől.

Nem mintha a falra simuló képekkel, vagy a falmatricákkal bármi gond lenne, de a háromdimenziós megoldások sokkal egyedibbnek hatnak.

Lényegében bármilyen mintát és formát felhasználhatsz erre a célra: dolgozhatsz színezett papírtányérokkal, gipszformákkal, fából készült betűkkel, de akár fonott, könnyed anyagú tányérokkal, vagy horgolt textildarabokkal is.

Amennyiben összehangolod a kellékeket, azok megdöbbentően jól tudnak egymás mellett mutatni – ezt a képen is láthatod.

Ha biztosra akarsz menni, először a szőnyegen rendezd el megfelelő formában a felhasználandó díszeket, így rögtön észreveheted, hogy bármin módosítanod kell-e.

Az egyedi tükrökkel nem foghatsz mellé

Bizonyára te is tisztában vagy vele, hogy az egyik legjobb térnagyítási praktika a tükrök alkalmazása – de nem csupán emiatt hasznosak ezek a látványos kiegészítők.

Amennyiben nem hagyományos formában, illetve nem funkciójuk miatt kerülnek a falra, úgy egy csodálatos dekoráció alapját képezhetik.

A lakberendezési boltokban vásárolhatsz különféle formára igazított tükröket, segítségükkel pedig ilyen, vagy ehhez hasonló fali dekorációt is készíthetsz a nappalidba.

Amennyiben megvannak a megfelelő eszközeid, könnyen vághatsz az otthonodban is üveget, vagy éppen tükröt, de természetesen feltétlenül járj utána a helyes technikának.

Viszont ha egyszer már sikerült, aligha fogsz tudni leállni, hiszen többek között megnyílik előtted a mozaikozás csodás világa.

Tengeri sün inspirálta dekor

Amennyire látványos és egyedi ez a különleges dekoráció, annyira könnyű elkészíteni. Nincs hozzá másra szükséged, mint egy nikecell labdára, és egy csomag hurkapálcikára.

Ízlésed szerinti sűrűségben szurkáld bele a hurkapálcikákat a gömbbe (a biztos tartásért használj egy kevés ragasztót), majd színezd át festékspray segítségével az egészet.

Bármilyen színt felhasználhatsz, sőt akár külön-külön is festheted a gömböket és a pálcikákat, így abszolút testre szabhatod ezt a dekorációt.

Bár cikkünk témája a fali dekoráció, nem csupán erre a felületre teheted fel ezeket a díszítő elemeket.

Különleges hatást érhetsz el, ha néhányat lelógatsz a plafonról, esetleg beállítod őket a virágaid mellé. És természetesen a méretekkel is rengeteget variálhatsz, készíthetsz kisebb és nagyobb gömböket…

Sok kis képből csodás látvány

Mint írtuk, a képekkel sincs gond, főleg nem akkor, ha azok kicsit kiállnak a falból és ilyen csodás látványt jelentenek.

Az elmúlt időszakban a hagyományos képeknél sokkal népszerűbbek a vászonra nyomtatott fotók, amik a fakeretnek köszönhetően háromdimenziós hatással bírnak.

Némi kézügyességgel bármilyen képet megfesthetsz, de persze saját fotókat, általad választott tájképeket is kinyomtatnak neked, ha egyedi darabra szeretnél szert tenni.

Az interneten számtalan inspirációt találsz az ilyen különálló, együttesen mégis egy nagy látképet alkotó fotók elrendezéséhez, de természetesen te magad is kitalálhatsz egy számodra ideális formát.

Nem is muszáj követned a szabályos éleket, néha az a legtökéletesebb, ha még a képszélek is eltérnek. 

Papírral is dekorálhatsz

Ha imádod az origamit, akkor ennek a megoldásnak garantáltan nem tudsz majd ellenállni.

Bár a papírból készült faldekorációk sokszor nem túl tartósak, ha szánsz időt a gondos rögzítésre és a minőségi alapanyagok megvásárlására, akkor jó pár évig gazdagíthatják az otthonodat.

Dekoráció céljából bármilyen forma megteszi, amit háromdimenzióba tudsz hajtogatni, szóval a lehetőségek tárháza végtelen.

Ha szeretnél a falra vigyázni, akkor ezt a dekorációt ragaszd egy kemény, mozgatható felületre, amit körbe tudsz vágni – így csak az alapot kell felakasztanod a felületre.

Ez nem csak ilyen modern formában tökéletes, készíthetsz pl. felhőcskéket, szálló pillangókat, vagy éppen elszabaduló szélsárkányt a gyerekszobába.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást