Kevés finomabb van a friss, zamatos epernél, de a pár hétig érő gyümölcs sajnos gyorsan megromlik, és ha nem jól fagyasztják le, olvadás után sem az igazi.
VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton
Adunk pár tippet arra vonatkozóan, hogy hogyan hosszabbíthatod meg az eper “élettartamát”, hogy még napokkal a vásárlás után is zamatos és ropogós legyen, és azt is eláruljuk, hogyan fagyaszd le, hogy hónapokkal a szezon után is bármikor friss, mutatós eperszemeket vehess ki a fagyasztódból!
Hogyan lesz tovább friss az eper?
Ahhoz, hogy a bogyók hosszabb ideig frissek maradjanak, óvatosan szárítsd meg őket papírtörlővel, és tárold őket egy tartályban a hűtőszekrényben – mondja mondja Dan Gay, a charlestowni The Beach Rose Cafe séfje. Így még egy-két napig frissek maradhatnak.
Egy másik trükköt keresel az eper eltarthatóságának meghosszabbítására? Próbáld ki ezt a módszert:
- Mosd meg az epret egy rész ecet és három rész víz keverékével.
- Öblítd le alaposan vízzel.
- Szárítsd meg a bogyókat, és tárold légmentesen záródó edényben, papírtörlővel letakarva, hogy megakadályozd a megpuhulást.
Hogyan fagyaszd le az epret?
„Az eper nagyon jól lefagyasztható, és sok remek ételhez felhasználható közvetlenül fagyasztva” – mondja Gay.
A cikk folytatódik, lapozz!