Így fagyaszd le az epret, hogy a lehető legtovább friss maradjon

 Így fagyaszd le az epret, hogy a lehető legtovább friss maradjon

Címlap / Életmód / Táplálkozás /  Így fagyaszd le az epret, hogy a lehető legtovább friss maradjon

Kevés finomabb van a friss, zamatos epernél, de a pár hétig érő gyümölcs sajnos gyorsan megromlik, és ha nem jól fagyasztják le, olvadás után sem az igazi.

VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton

Adunk pár tippet arra vonatkozóan, hogy hogyan hosszabbíthatod meg az eper “élettartamát”, hogy még napokkal a vásárlás után is zamatos és ropogós legyen, és azt is eláruljuk, hogyan fagyaszd le, hogy hónapokkal a szezon után is bármikor friss, mutatós eperszemeket vehess ki a fagyasztódból!

Hogyan lesz tovább friss az eper?

Ahhoz, hogy a bogyók hosszabb ideig frissek maradjanak, óvatosan szárítsd meg őket papírtörlővel, és tárold őket egy tartályban a hűtőszekrényben – mondja mondja Dan Gay, a charlestowni The Beach Rose Cafe séfje. Így még egy-két napig frissek maradhatnak. 

Egy másik trükköt keresel az eper eltarthatóságának meghosszabbítására? Próbáld ki ezt a módszert:

  1. Mosd meg az epret egy rész ecet és három rész víz keverékével.
  2. Öblítd le alaposan vízzel.
  3. Szárítsd meg a bogyókat, és tárold légmentesen záródó edényben, papírtörlővel letakarva, hogy megakadályozd a megpuhulást.
devonanne/istockphoto.com

Hogyan fagyaszd le az epret?

Az eper nagyon jól lefagyasztható, és sok remek ételhez felhasználható közvetlenül fagyasztva” – mondja Gay. 

Oldalak: 1 2 3

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/3
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!