Életmód / Egészség

Így kell kezelned otthon az enyhe koronavírus-fertőzést

Így kell kezelned otthon az enyhe koronavírus-fertőzést

Az, ha elkapod a koronavírust, még nem halálos ítélet – a legtöbb ember vagy tünetek nélkül, vagy enyhe lefolyással túl is esik rajta. Ha te az utóbbiak közé tartozol, és nem érzed jól magad, de nem kell kórházba feküdnöd, van néhány otthoni praktika, amivel könnyíthetsz a helyzeteden. 

A koronavírus-fertőzést nagyon nehéz nyakon csípni, hacsak nem kifejezetten súlyos: hasonló tünetei lehetnek, mint egy megfázásnak, esetleg egy komolyabb influenzának. Teljesen biztosan csak akkor lehet megmondani, hogy valakinek koronavírusa van, és nem valamilyen másik felsőlégúti megbetegedése, ha tesztet végeztet el – a szerológiai tesztek azonban nem megbízhatók, az orr- és száj-nyálkahártyával történő PCR-tesztet pedig nagyon keveset végeznek, és igencsak indokolt esetben. Persze magán úton ez is megoldható.

Amit érdemes tudni a koronavírus otthoni kezeléséről, az az, hogy nem különösebben bonyolult, nem igényel plusz erőfeszítéseket azokon kívül, amit egy influenza vagy egy durvább megfázás idején tennénk.

Oldalak: 1 2 3 4 5 6

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást