Így kezelheted hatékonyan az enyhe koronavírus-fertőzést otthon

Így kezelheted hatékonyan az enyhe koronavírus-fertőzést otthon

Címlap / Életmód / Egészség / Így kezelheted hatékonyan az enyhe koronavírus-fertőzést otthon

Az, ha elkapod a koronavírust, még nem halálos ítélet – a legtöbb ember vagy tünetek nélkül, vagy enyhe lefolyással túl is esik rajta. Ha te az utóbbiak közé tartozol, és nem érzed jól magad, de nem kell kórházba feküdnöd, van néhány otthoni praktika, amivel könnyíthetsz a helyzeteden. 

A koronavírus-fertőzést nagyon nehéz nyakon csípni, hacsak nem kifejezetten súlyos: hasonló tünetei lehetnek, mint egy megfázásnak, esetleg egy komolyabb influenzának. Teljesen biztosan csak akkor lehet megmondani, hogy valakinek koronavírusa van, és nem valamilyen másik felsőlégúti megbetegedése, ha tesztet végeztet el – a szerológiai tesztek azonban nem megbízhatók, az orr- és száj-nyálkahártyával történő PCR-tesztet pedig nagyon keveset végeznek, és igencsak indokolt esetben. Persze magán úton ez is megoldható.

Amit érdemes tudni a koronavírus otthoni kezeléséről, az az, hogy nem különösebben bonyolult, nem igényel plusz erőfeszítéseket azokon kívül, amit egy influenza vagy egy durvább megfázás idején tennénk.

Az első és legfontosabb: hidratálj!

Az elegendő folyadékfogyasztás a mindennapokban, egészségesen is nagyon fontos, különösen oda kell rá figyelni azonban akkor, ha az ember beteg.

Nemcsak a koronavírus esetében van ez így, hanem bármilyen más betegség során is.

Ez azért olyan fontos, mert a betegséggel küzdő fehérjéket a különböző testnedveink szállítják, így az immunrendszernek nagyon fontos, hogy minél hidratáltabb legyél, ha éppen valamilyen betegséggel nézel szembe.

Ha kell, írd be a telefonodba, hogy félóránként emlékeztessen rá: ideje inni egy kis vizet.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»