Amikor a közeledben van, egy energiavámpír – Mit tehetsz ellene?

Amikor a közeledben van, egy energiavámpír – Mit tehetsz ellene?

Címlap / Életmód / Lélek / Amikor a közeledben van, egy energiavámpír – Mit tehetsz ellene?

Ismertető jegyek, amire érdemes figyelni

Külső alapján nem lehet megítélni, hogy ki az energiavámpír és ki nem. Lehet csinos és elbűvölő is, de ne hagyjuk, hogy becsapjon minket ez az álca, ami mögött rengeteg negatív jellemvonás áll. Gyanútlan áldozatokká válunk, ha nem vagyunk résen és nem ismerjük fel a rájuk vonatkozó tulajdonságokat.

A legismertebb az az érzés, amikor egy energiavámpírral társalgunk, hogy a beszélgetés végén levertnek és fáradtnak érezzük magukat.

Szétszórtak leszünk, és leapad az energiaszintünk. Mert az illető vámpír csak panaszkodik, mindent kritikusan lát, sokat beszél, és szinte levegőért kapkod. És nagyon tudja az életét és önmagát sajnáltatni.  A társaságában nem sokszor jutunk szóhoz. A tápláléka a mi energiaszintünk elszívása és ő ettől érzi jól magát. Nap mint nap találkozhatunk ilyen emberrel.

energiavámpírok kezelése
Vlad Dmytrenko/istockphoto.com

Mivel védjük ki a támadásukat?

A legfontosabb védelmi eszközünk legyen az, hogy felismerjük az energiavámpírokat. Természetesen mindenkinek lehet rossz napja és a kelleténél többet panaszkodik, vagy sajnálja magát, de ha ez rendszeres nála, akkor fogadjuk, hogy az illető személy, bizony az. Ne akarjuk megmenteni, és meggyógyítani és legfőképpen megváltoztatni. Kerüljük vele a vitákat, és ne adjunk neki tanácsokat.

Ha ez a személy nem a közvetlen környezetünkben van, akkor fizikailag is el tudjuk kerülni. De, ha valamelyik családtagunkban fedezzük fel a vámpír jegyek hadát, akkor forduljunk más stratégiához. Amikor panaszkodik, ne helyeseljünk, és csak feszengve hallgassunk, hanem tegyünk fel neki kérdéseket.

Hogyan tud változtatni azokon a dolgokon, amiket említett? Milyen megoldások léteznek, hogy kiküszöbölje a problémákat? És csak hagyjuk, hogy ő válaszolja meg ezeket. Ha tudja, ő változtassa meg az életét.

Meg fog lepődni a taktikánkon, és ha szerencsénk van, és kellő nyugalommal bírunk, akkor vagy változtat, az életén vagy nem panaszkodik többet nekünk. Ne dugjuk a homokba a fejünket. Lássunk tisztán akkor is ha egy szeretett személyről derül ki, hogy áldozatokat szed.. Ha pedig sehogyan sem jutunk dűlőre, mondjunk neki nemet és hagyjuk ott őt. És ha minden kötél szakad, akkor még javasolhatjuk neki pszichológus segítségét. Ezzel határt szabunk neki és a kapcsoltunknak is.

Hogyan töltsük fel az elszívott energiát?

Akkor válunk zsákmánnyá, ha a mi lelki világunk sem szárnyal a magasban. Az energiavámpírok azokat az embereket keresik, akiknek az energiái szét vannak szórva, azaz összeszedetlenek. Alacsony önbecsülési szinttel rendelkeznek, megfelelési kényszerben élnek, vagy éppen zavaros élethelyzetben vannak.  Ha véletlenül energiavámpír áldozatává válunk, a mi elszívott energiánkat is pótolni kell.

Ezért fontos, hogy tudatosan éljünk és ismerjük magunkat.

Tegyünk magunkért, töltekezzünk, amikor csak tudunk. Ebben segítségünkre lehet a meditáció, a sport, olvasás, filmnézés, de akár egy szombat esti buli is. A lényeg, hogy tudjunk, mi az, ami feltölt minket. Keressük olyan emberek táraságát, akikkel jól érezzük magunkat.

Azokat, akikkel a beszélgetés kölcsönösen zajlik, nem csak egyoldalúan, akik pozitív kisugárzással bírnak. És előbb-utóbb, feltéve, ha mi is erősek leszünk és nem vámpír csemegeként funkcionálunk, ezek az emberek elkerülnek minket és máshol szedik az áldozatukat. csak nagyon vigyázzunk arra, hogy nehogy megfertőzzenek minket.

VIDEO 6 dolog amit soha ne érints meg más házában

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást