Így emeld ki a szépséged láthatatlan minimál sminkkel

Így emeld ki a szépséged láthatatlan minimál sminkkel

Címlap / Stílus / Arc / Így emeld ki a szépséged láthatatlan minimál sminkkel

A füstös szemek, a vastag tusvonal és a vérvörös ajkak is lehetnek szexisek, de a természetes make-up az, ami gyakorlatilag minden élethelyzetben megállja a helyét. Ráadásul sokkal könnyebb elkészíteni! Útmutatónkból lépésről lépésre megtudhatod, hogyan.

Hidratálj!

Mielőtt bármilyen sminkterméket vinnél föl az arcodra, fontos, hogy tisztítsd meg a bőröd, majd kenj rá legalább 15 faktoros hidratáló krémet.
Fontos, hogy a készítmény megfeleljen a bőrtípusodnak. Amennyiben azon szerencsések közé tartozol, akinek szép, egyenletes arcszínűk van, kevés bőrhibával, színezett hidratálóval egy lépésben sminkelhetsz.

Alapozó, korrektor

A természetes smink kulcsa a tökéletesített bőrfelszín. Ha neked ez genetikailag nem adatott meg, bátran „csalhatsz” a megfelelő termékek segítségével. Szánj elég időt a megfelelő árnyalatú és állagú alapozó kiválasztására, s lehetőleg ecsettel vidd föl, minél kisebb mennyiségben!
A még mindig látszó egyenetlenségeket korrektorral tüntetheted el. A rózsaszínes árnyalat a legjobb a szem alatti karikák ellen, míg a zöldes a piros foltokra kell.

Pirosító

Sokan egyszerűen megfeledkeznek erről a lépésről a sminkelés során, pedig két ecsetvonással rengeteget lehet dobni az összképen.
Halvány rózsaszínes vagy barackos pirosítóval nem nyúlhatsz mellé. Mosolyogj, és látni fogod, pontosan hová kell fölvinned: a járomcsontodnál kikerekedő „almácskákra”.

Szemhéjpúder

A szemhéjpúder használata nem kötelező, de egy pasztell vagy természetes árnyalat segítségével még jobban tündökölhet a tekinteted.
Ha a minimál make-up szerelmese vagy, érdemes beszerezned egy olyan festékpalettát, amely a barna különböző árnyalatait tartalmazza – így egyszerre lehet a megjelenésed állandó és változatos!

Szemceruza

Ezt sem muszáj elővenned, de a fekete helyett kipróbálhatsz más színeket.
A barna természetesebb hatást eredményez, az alsó vízvonalra húzott fehér csík pedig nagyítja a tekinteted. Az arany pedig csillogó fénybe vonja a tekinteted!

Szempilla-göndörítő és spirál

A szempilláid keretezik a szemed, tehát mindenképpen érdemes időt szánni a szépítésükre!
Ha a spirál használata előtt göndörítő eszközzel „kezeled” őket, látványosabb lesz az eredmény. Természetes hatásért barna, feltűnőbbért fekete spirált vegyél!

Rúzs vagy szájfény

A halványrózsaszín száj mindenkinek jól áll, de akár arannyal, bogyós gyümölcs színnel vagy natúr árnyalattal is kísérletezhetsz. A lényeg, hogy a választott szín közel álljon ajkaid természetes színéhez. Ha ajakápolót viszel föl előtte, tartósabb és kellemesebb érzetű lesz a végeredmény.
Kirándulás vagy utazás esetén különösen praktikus a minimál smink, valamint nyáron is trendi használni – hiszen a tűző napon kinek van kedve vastagon kifestve mászkálni? Most kezdődik tehát a természetes arcfestés szezonja. Reméljük, kedvet kaptál, hogy kipróbáld!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást