A tejtermékek a világ legjobb dolgai közé tartoznak (egy jó füstölt sajtot valaki?), mégis csak a népesség 25%-a ehetne belőlük – 75%-unk ugyanis legalább enyhén laktózérzékeny, és csak speciális tejtermékeket fogyaszthat. Ha gyanítod, hogy te sem vagy jóban a laktózzal, fusd végig ezeket a pontokat, hátha segítenek eldönteni, mi lehet a probléma!
2/4 Felfúvódsz a tejtermékektől
Könnyen lehet, hogy ha eddig úgy gondoltad, könnyen felfúvódsz, és több gázt termel a szervezeted, mint kéne, csak a laktózérzékenységet keverted egy adottságoddal. Ha sok tejterméket fogyasztasz, könnyű észre sem venned, hogy valójában ezek okozzák a gyakori puffadást.
Reggel mindig pókhassal indulsz el otthonról, bármennyire lapos is a hasad ébredés után? Próbálj meg egy ideig laktózmentes dolgokat reggelizni, és figyeld meg, hogy még így is megtörténik-e a baj. Ha nem, akkor már tudod, mi volt a probléma.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!