Elvek kontra érzések – amikor a szenvedély magával ragad

Elvek kontra érzések – amikor a szenvedély magával ragad

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Elvek kontra érzések – amikor a szenvedély magával ragad

Hányszor megtapasztaljuk életünk során, hogy az érzések elragadnak minket és nem józanul hozunk meg döntéseket, hanem hagyjuk, hogy a szenvedély diktáljon! Sokszor utólag vagyunk okosak, és nem értjük, hogyan engedhettünk a csábításnak. Persze gyakran nagyon kellemes élményeket és kapcsolatokat köszönhetünk annak, ha hagyjuk, hogy az érzelmek legyőzzék az elveket. Összeszedtünk pár olyan helyzetet, amivel te is biztosan találkoztál már, némelyikkel pedig lehet, hogy még csak ezután fogsz.

Az ex visszafogadása

Egy elromlott, lezárt kapcsolatot követően is lehet vágyakozni az ex után. Ugye, veled is előfordult már, hogy nem tudtad kiverni a fejedből a volt barátodat? A kedves emlékek, pozitív élmények sokszor elhomályosítják a negatív dolgokat.

Éppen ezért az ex újbóli felbukkanása, próbálkozása, visszahódítási kísérletei meggyengítik a női ellenállást – pontosan tudod, hogy nem kellene újra belehabarodnod, de hagyod, hogy egyre közelebb kerüljetek ismét egymáshoz.

Nem mindegy, mi volt a szakításotok oka, de az újrapróbálkozásnál néha már ez sem fontos. Azzal nyugtatja magát ilyenkor az ember, hogy tiszta lappal újra lehet kezdeni a lezárt kapcsolatot. Hogy végül mi sül ki a felmelegített viszonyból, az mindig a két fél közös akaratától és céljától függ! Sose lehet tudni, mire fut ki a dolog, de a csalódás lehetőségével bizony sajnos számolni kell.

Nagy korkülönbség

Két ember mindenféle előzetes ismerkedés nélkül, teljesen váratlanul vonzódni kezdhet egymáshoz, mind testi, mind lelki értelemben.

Vannak nagy találkozások, kivételes pillanatok, amikért érdemes élni.

Ilyenkor nem számítanak az évek, hogy a nő vagy a férfi idősebb, csak az, hogy két lélek megtalálta egymást.

A nagy korkülönbséget sokan ellenezhetik, de ha a kritikákat képes vagy figyelmen kívül hagyni, egy lélekfeltöltő és személyiségépítő kapcsolatot is megélhetsz egy nálad fiatalabb vagy éppen idősebb férfi oldalán.

A testi vonzalom ereje

Vannak, akik azt hangoztatják, a fizikai vonzalom még nem elég az elcsábuláshoz, a belső értékek számítanak, mégis beleesnek valakibe, akiről szinte semmi érdemlegeset nem tudnak, csak azt, hogy baromi jól néz ki.

Netán magadra ismersz?

Nem is kell szerelembe esni, elég fellelkesülni egy férfitől, akinek a megjelenése, külseje, arca csábító, ráadásul flörtöl is veled.

Fejben pedig eljátszol olyan opciókkal, amik az elveiddel teljesen szembemennek…

Néha a kémia mindent felborít!

Munkahelyi viszony

A munkahelyi románcokkal az a nagy baj, ha elromlanak és véget érnek, akkor a kollegális viszony fenntartása szinte lehetetlen.

Ezt sokan pontosan tudják akkor is, amikor belemennek egy ilyen kapcsolatba.

De sokan azért teszik meg mégis, mert bizsergető és izgalmas, ahogy ezek a munkakapcsolatból kialakuló szerelmek kibontakoznak.

Persze, senki nem mondta, hogy mindenképpen véget érnek, hiszen akár jól is elsülhet a dolog.

 

Szerelem a legjobb barátnőd exével

Ha filmben látsz ilyet, vagy hallod valakitől a sztorit, lehetséges, hogy bírálni kezded. De ha te kerülsz ebbe az abszurdnak hitt szituációba, máris máshogy ítéled meg!

A régi, közös programok és együtt eltöltött idő egyfajta összekötő erő is lehet a barátnőd exe és közted. Persze olyan ez, mint egy árulás, mert mindent tudtál a kapcsolatukról, te voltál a bennfentes, most pedig átfordultak a szerepek.

A kölcsönösen, mindkét fél részéről fellobbanó láng viszont minden észérvet képes felülírni.

Ez akkor nagyon bántó és sértő a barátnő számára, ha ő még érzelmileg nem tette túl magát az exén – erre akár a barátságotok is rámehet.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást