Egészség / Életmód

Még ma elkezdheted! 30 napos kihívás a centikkel laposabb hasért

Még ma elkezdheted! 30 napos kihívás a centikkel laposabb hasért

Ha van időd, pénzed és kedved, akkor egy edzőteremben rengeteg segítséget, jó tanácsot kaphatsz az úszógumid eltüntetésére. Ha nincs időd, nincs rá keret vagy egyszerűen csak nem fűlik hozzá a fogad, akkor akár otthon is megküzdhetsz a démonnal. Kezdő fogyókúrázókra még mindig az újdonság erejével hat, hogy nem onnan fogyunk, ahol a legtöbbet mozgunk. Napi kétezer felülés sem elég a hasi zsírpárnák eltüntetéséhez, ha csak ezt az egy módszert iktatjuk be az életünkbe. A lelkiismeret megnyugtatására jó a technika, de lapos hasat ne ettől várjunk.

Lerágott csont, de a helyes táplálkozás elkerülhetetlen

Az első és legfontosabb, amit nem lehet elégszer hangsúlyozni, az a megfelelő táplálkozás. Van jónéhány étel, alapanyag, amely nagy segítségedre lehet a hasi zsír eltüntetésében.

A gyömbér egyik előnye, hogy gyorsítja a méregtelenítést és a zsírégetést.

A zeller, amellett, hogy alacsony a kalóriatartalma, megszabadít a szövetekben feleslegesen eltárolt folyadéktól, ezáltal centikben mérhető karcsúsodást eredményez.

A ginseng általános anyagcsere-serkentő hatása miatt is hasznos és serkenti az emésztőrendszer működését.

A helyes táplálkozás és a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel azonban önmagban nem jelent végleges megoldást, bizony mozogni is kell.

Hegymászás a talajon

A hegymászás egy nagyon hatásos hasizom erősítő gyakorlat.

Először is ereszkedj le fekvőtámaszba, karjaid legyenek váll szélességű terpeszben és lábaidat felváltva húzd a mellkasodhoz.

Próbáld minél gyorsabban váltani a bal és a jobb lábakat, egymás után hatvanszor.

Ha úgy érzed, ez a gyakorlat nagyon felpörgeti a pulzusod, akkor lassíts a tempón.

Aranyszabály: hátizmot csak az erősítsen, akinek nem fáj

Erős hát nélkül nincs lapos has. A törzsemelést végezheted súlyokkal, de kezdetben mégis súlyok nélkül ajánlott.

Többféle módszer létezik, ezeket kombinálhatod is.

A gyakorlatot hason fekve végezd, a különbség annyi, hogy az egyik esetben az ujjaidat összekulcsolod a tarkódon (ez a nehezebb változat), a többi esetben a kezedet előre nyújtod, oldalra emeled vagy a testedhez szorítod.

A lényeg, hogy a felsőtesteddel együtt a kezed is elemelkedjen a talajtól.

Ebből a gyakorlatból az első héten csinálj meg harmincat, és minden hét kezdetén emeld a gyakorlatok számát tízzel.

Hasprés közben mindig felfelé nézz

A hasprést mindenki ismerni véli, azonban nagyon kevesen tudják, hogyan kell helyesen végezni. Felejtsd el a tornaóra felüléseit, ezek ugyanis tönkreteszik a derekat.

Helyezkedj el hanyatt fekvésben, húzd a lábakat telitalpra csípőszélességű terpeszbe. Tedd a kezeket tarkóra, az álladat ne szorítsd a mellkasodhoz, ehelyett képzeld el, hogy az állad és a mellkasod között egy teniszlabda van.

Próbaképp tehetsz is oda egy teniszlabdát vagy agy fél literes ásványvizes palackot.

Húzd be a hasadat, emeld meg a felsőtested annyira, hogy a (képzeletbeli) melltartópántod ne érjen a talajhoz. Majd lassan engedd vissza magad a szőnyegre.

Ne felejts el lélegezni, összepréselés közben fújd ki a levegőt. Kezdd a 30 napos kihívást az első héten 40 haspréssel és minden héten emeld ezt tízzel.

Az alhasi izmok erősítése elengedhetetlen

Szülés vagy nagyarányú fogyás után természetes, ha az alhas izmai megereszkednek. NE izgulj emiatt, mert ezt az izmot is lehet erősíteni és formálni.

Helyezkedj el hanyatt fekvésben, a lábaidat emeld föl és tartsd meg úgy, hogy a talpak a mennyezetet nézzék. Ha tudod, emeld meg a felsőtestedet is, a tenyereket pedig tedd a feneked alá.

Végezd el harmincszor, a haspréssel váltakozva. Minden héten növeld a gyakorlatok számát tízzel.

Harc a másodpercekkel

A plank az egyik legnagyszerűbb hasizom erősítő gyakorlat. Ha még nem próbáltad soha, akkor először mérd le magadnak, hogy meddig tudsz plank-pózban maradni.

Helyezkedj el fekvőtámaszban, de a tenyered helyett az alkarodra támaszkodj. A térded legyen nyújtva, a törzsed legyen stabil és egyenes. Figyeld az órát, hogy hány másodpercig tudod tartani ezt a pózt.

Kezdetben egy perc már jónak számít, de viszonylag gyorsan, napi gyakorlással el lehet jutni a három vagy akár a négy percig is. Ha szeretnéd végig csinálni a nők számára írt plank-programot, akkor bátran beillesztheted a zsírpárnák elleni gyakorlatok végére.

Nos, indulhat a kihívás? 4 hét múlva alig fogsz magadra ismerni!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást