Elkenődött a sminked? Így javíthatod ki egyszerűen

Elkenődött a sminked? Így javíthatod ki egyszerűen

Címlap / Stílus / Arc / Elkenődött a sminked? Így javíthatod ki egyszerűen

Sminkelés közben is vétünk hibákat, amelyek miatt az addig tökéletesnek látszó mű elkenődik. Ekkor nem kell mindent újrakezdeni, hiszen néhány praktikával teljesen el lehet tüntetni a hibát. Ráadásul a kész sminken is könnyű javítani napközben…

Fontos a jó alap

Az elkenődés két leggyakoribb oka, hogy a bőr izzadni kezd és a festék szétfolyik, vagy figyelmetlenségünkben elmaszatoljuk a sminket. Utóbbit természetesen némi koncentrálással ki lehet kerülni, előbbit pedig az izzadás, zsírosodás kiküszöbölésével minimálisra lehet csökkenteni.
A smink elfolyása főleg nyáron okozhat gondot, amikor is érdemes a zsíros állagú termékeket vizes alapúra lecserélni. Továbbá az év minden szakában ügyelni kell a megfelelő arctisztításra, a bőr egyensúlyának megtartására. Egy hidratált, gondosan ápolt bőrön sokkal nehezebben kenődik el a smink, mint egy zsíros típusún.

Fülpiszkálóval

Az egyik legnagyobb segítséget nyújtó kellék a fürdőszobában a fülpiszkáló. Ezt nem csak a rendeletetésének megfelelően alkalmazhatod, hiszen amellett, hogy bevetheted a füstös smink elkészítése során, javíthatod is az elkenődött festéket.
Szerezz be olyat, aminek legalább az egyik fele vékonyabb, mint a másik, így még pontosabban tudod korrigálni a hibát.

Arclemosóval

Ha a sminkelés végére hagyod a hiba javítását, előfordulhat, hogy a festék már eléggé rászáradt a bőrödre. Ekkor az erőteljes mozdulatok helyett az a megoldás, ha egy leheletnyi arclemosót cseppentesz a fülpiszkálóra.
Így máris könnyedén tudod eltávolítani a makacs festékfoltot, még akkor is, ha az adott esetben vízálló termék nyoma.

A púder segít

A púder nem csupán azért kiváló termék, mert segítségével mattosíthatod a bőrödet, hanem azért is, mert a hozzávaló ecsettel minden felesleges porszemet lesöpörhetsz az arcodról. A szem sminkelése során óhatatlanul is lepotyog néhány apró festékszemcse, amiket egy rossz mozdulattal el is kenhetsz.
Ezt kiküszöbölendő fogj egy nagy púderecsetet, söpörd le az arcodat, majd a még tökéletesebb végeredmény érdekében púderral is végezd el ugyanezt a mozdulatot.

Egy kis alapozó a szem alá

A buli hevében bizony gyakran megindul a szemsmink lefele, amit alapozóval és púderral tudsz gyorsan korrigálni. Ha száraz, vagy normál a bőröd, akkor inkább maradj az alapozónál, egy leheletnyi réteg bőségesen elegendő.
A szem sarka felé irányuló mozdulattal kend fel az alapozót, így garantáltan nyoma sem marad a festéknek a szemed alatt.

Megelőzés gyanánt

Mint mindent, az elkenődést is könnyebb megelőzni, mint utólag eltüntetni. Fontos, hogy használj megfelelő alapot a sminkelés során, ami jelenti az alapozót és a szemhéjra kerülő alapréteget is. Érdemes jó minőségű, akár vízálló termékeket használni, amik sokkal kevésbé hajlamosak arra, hogy az első mozdulat során elkenődjenek.
Végül, de nem utolsó sorban csak olyan sminket viselj, ami az alkalomhoz illik, és amit még könnyedén tudsz viselni. Ha az első alkalommal elkened a tusvonalat, vagy rögtön lejön a vörös rúzs, akkor inkább próbálj ki új technikákat.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást