Eljött a szakítás ideje? 10 kérdés, ami segít meghozni a fontos döntést

Eljött a szakítás ideje? 10 kérdés, ami segít meghozni a fontos döntést

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Eljött a szakítás ideje? 10 kérdés, ami segít meghozni a fontos döntést

Mitől félek?

Ennél a kérdésnél legyél nagyon őszinte önmagaddal. Vajon mi lehet az oka annak, hogy noha ott motoszkál a fejedben a szakítás gondolata, mégsem merted eddig megtenni?

Lehet, hogy félsz az egyedülléttől, vagy attól, hogy mit gondolnak majd rólad mások, esetleg úgy érzed, visszafordíthatatlan hibát követnél el, ha kimondanád a végszót.

Persze ezek teljesen érthetőek, de valójában éveket elvesztegetni egy boldogtalan kapcsolatban szintén elég ijesztően hangzik.

Ha nem félnék ezektől a dolgoktól, mit tennék?

A következő lépés, hogy nézz szembe a félelmeiddel.

Gondolj bele, vajon hogy éreznéd magad, ha kiderülne, hogy ezek közül egyik sem válna valóra, mert például az összes ismerősöd támogatna, és a családod heteken át melletted lenne, hogy egyetlen percig se érezd magad magányosan. 

A lényeg, hogy vonatkoztass el a félelmektől, mintha azok nem is léteznének.

A legjobbat hozza ki belőlem ez a kapcsolat?

Emlékezz vissza arra a személyre, aki a találkozásotok előtt voltál. Azóta biztosan neked is megváltozott a véleményed és a viselkedésed is; a kérdés csak az, hogy összehasonlítva a két énedet, melyiket kedveled jobban?

Ezek után fontos azt is átgondolnod, vajon te mennyire adsz bele a kapcsolatba mindent, egyáltalán bele akarsz-e adni 100%-ot.

Milyen tanácsot adnék a húgomnak/öcsémnek/barátnőmnek, ha ilyen szituációban találná magát?

Néha sokkal egyszerűbb kicsit elvonatkoztatni a saját helyzetedtől, és úgy gondolni rá, mintha egy közeli ismerősöddel történne mindez.

Érdekes, de olykor amit saját magunknál hajlandóak vagyunk elviselni, azt a szeretteinknél már kevésbé tudjuk ugyanúgy elfogadni – hiszen úgy érezzük, sokkal jobbat érdemelnek annál.

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást