Jól gondold át, mielőtt összejönnél egy munkatársaddal

Jól gondold át, mielőtt összejönnél egy munkatársaddal

Címlap / Szerelem / Jól gondold át, mielőtt összejönnél egy munkatársaddal

Kivel ne fordult volna már elő, hogy megtetszett neki egy kollégája? Életünk egyharmadát a munkahelyünkön töltjük, így szinte természetes, hogy az utunkba kerül egy olyan munkatárs, akivel – ha engedünk érzelmeinknek – több is kialakul köztünk, mint munkakapcsolat. Te lőttél már házinyúlra? Lehet pár előnye, de a hátránya kétségtelenül több. Hogy ezt hogyan kezeled, az csak rajtad múlik, de mielőtt jobban belebonyolódnál egy ilyen kapcsolatba, érdemes fontolóra venni az alábbi tanácsokat.

Hányszor találkozol vele naponta?

Ha egy nagy irodaépületben dolgoztok és csak annyit érintkeztek, hogy olykor elhaladtok egymás mellett a folyosón, vagy összefuttok az étkezőben, nem kell különösebben aggódni, hiszen nem találkoztok gyakran. Azonban ha egy helyiségben vagytok összezárva egész nap, az akkor is rossz lehet, ha összejöttök – hiszen nem ideális napi csaknem 24 órát együtt tölteni a párunkkal -, és akkor meg pláne, ha szétmentek. 

A románc elején izgalmas lehet a párunkat munkaidőben is látni, de egy idő után az állandó együttlét nagyon megterheli a kapcsolatot. Ha pedig szakításra kerül a sor, a munkahely pokollá válik.  

Ki kinek a felettese?

Munkahelyen belül párt választani már önmagában komplikált helyzet akkor is, ha ugyanolyan szintű pozícióban dolgozunk, nem beszélve arról, ha az egyik fél főnöke a másiknak. A felettesnek nehéz lesz elvonatkoztatnia a románctól és nem előnyben részesíteni szeretőjét, illetve ha szakításra kerül a sor, visszaélhet hatalmával. Nem véletlenül fordul elő, hogy bizonyos cégek nem is engedélyezik a kollegiális románcot, így előtte ajánlatos utánanéznünk, érdemes-e kockáztatnunk az állásunkat egy futó kalandért.

Hogyan szoktál szakítani?

Felnőttek vagyunk – szokták mondani ilyenkor a párok, és amikor még tart a rózsaszín szemüveges időszak egy kapcsolat elején, könnyen beszélnek. Azonban intelligens felnőttek ide vagy oda, hányszor láttunk már botrányos szakítást vagy válást a közvetlen környezetünkben, ahol a végén mindkét fél teljesen kivetkőzött magából és pitiáner módon viselkedett? A szívfájdalom sajnos mindig a legrosszabbat hozza ki az emberből, főleg, ha újdonsült exével továbbra is össze kell futnia a munkahelyén minden nap.

Tudod kezelni, ami ezzel jár?

Egy kapcsolatban mindig vannak hullámvölgyek és előfordulnak viták. Ezeket, bár nem könnyű, de mindenképpen otthon kell hagyni, ha kollégával járunk, hiszen egyrészt csak magunkkal szúrunk ki, ha a munkahelyünkön is folytatjuk a veszekedést vagy csendes terrort. Arról nem is beszélve, hogy a többi munkatársunk hangulatát sem ronthatjuk el azzal, hogy látják rajtunk, izzik körülöttünk a levegő a negatív feszültségtől. Ennek kezelése nagyfokú türelmet és professzionalizmust követel, tehát érdemes elgondolkodnunk rajta, hogy képesek leszünk-e rá.

Tudsz titkot tartani?

Amennyiben olyan típusú személyiség vagy, aki nem tudja magában tartani sem a boldogságát, sem azt, ha valami bántja, egy munkahelyi viszony nem feltétlenül neked való.

Ha a reggeli kávézás közben szívesen beszélitek meg a kolléganőkkel egymás szerelmi életét és te éppen egy munkatárssal kavarsz, érdemes lakatot tenni a szádra, hiszen ez csúnyán visszaüthet. Nem illendő például elhíresztelnünk az irodában, hogy partnerünknek milyen a teljesítménye az ágyban, sem egyéb szaftos részletet megosztani a románccal kapcsolatban, ez ugyanis mindkét fél, sőt, a többi kolléga számára is kellemetlen helyzetet teremthet.

Kép forrása: AndrewLozovyi/Depositphotos.com

VIDEO Melyik színt utálod a legjobban?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!