4 párkapcsolati probléma, amit a barátaitok is azonnal észrevesznek

4 párkapcsolati probléma, amit a barátaitok is azonnal észrevesznek

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 4 párkapcsolati probléma, amit a barátaitok is azonnal észrevesznek

Senki sem örül neki, ha problémái nyilvánosak. Főleg, ha ezek a problémák olyanok, amiket mindenkinek a négy fal között kellene megoldania a szerelmével. Azonban bizonyos párkapcsolati konfliktusok nem maradnak otthon, hanem a baráti társaságba, családi találkozóra is magatokkal viszitek őket.

Nem adjátok meg egymásnak a szabadságot

A legtöbb ember megbeszéli a problémáit a barátaival, ami tulajdonképpen egy nagyon jó dolog. Ám nem mindenki szereti, ha a problémák – akaratuk ellenére – nyilvánvalóvá válnak a barátok előtt. Tökéletes példa erre az, ha nem adjátok meg egymásnak a szabadságot, a nyugodt kikapcsolódás lehetőségét a barátokkal.

Teljesen egyértelművé válik a haverok számára, hogy a bizalom terén sokat kell fejlődnötök, ha állandó hívogatod a barátodat, mikor velük lóg, és gyakorlatilag le kell jelentkeznie, merre jár, mikor ér haza. Valószínűleg egy ideig szekálják ezzel, de később mindenkit zavarni fog, ha nem hagyod, hogy jól érezze magát.

Gondold végig: Tényleg akkor katasztrófa, ha alkalmanként külön is jól érzitek magatokat? Sokkal jobb lenne, ha egy-egy baráti kiruccanást nem veszekedés övezne, hanem kiélveznétek, hogy mindketten feltöltődtetek.

Folyton egymást hibáztatjátok

Sajnos gyakori, hogy nagyon nehezen ismerjük be saját hibáinkat, akár a munkahelyünkről, akár a magánéletünkről van szó. Ennek egyszerű oka az, hogy mindig könnyebb a másikat okolni, mint saját részünket felvállalni az adott konfliktusban.

Persze, szó sincs arról, hogy sose lehessen neked igazad, és ne fordulhasson elő, hogy tényleg a barátod lőtt alaposan mellé.

A tényen nem változtat: teljesen nyilvánvalóvá teszitek mások előtt a nézeteltéréseteket, ha elkezditek a másikat hibáztatni (akkor is, ha nem vagytok mindketten jelen ennél a beszélgetésnél). Amellett, hogy a harmadik, vagy sokadik hallgató érdemben nem tud hozzátenni a személyes problémátokhoz, a lehető legrosszabb képben tűntetitek fel a kapcsolatotokat és magatokat.

Gondold végig: A másik hibáztatása nem vezet sehova, és nem is old meg egy összetűzést sem, de a felhőtlen hangulatot alaposan tönkrevágja.

Nem kommunikáltok egymással

Mindennek a kulcsa a kommunikáció, és biztos, hogy ez már neked is a könyöködön jön ki, de még mindig vannak olyan párok, akik egyszerűen nem élnek a kézenfekvő lehetőséggel. A férfiak a haveroknak, a nők a barátnőknek panaszkodnak, a problémák pedig mindezek ellenére csak halmozódnak.

Már mindenki számára nyilvánvaló lesz, hogy egyszerűen az a gondotok, hogy nem vagytok hajlandóak kommunikálni, közös döntéseket hozni, és az összes félreértésetek is ebből ered.

A kérdés csak az, ti mikor vettek véget ennek a körforgásnak?

Gondold végig: Természetes, hogy a barátnőd meghallgat és az is, hogy ezután kicsit megkönnyebbülsz. Azonban egy ilyen beszélgetés sajnos nem fogja megoldani az otthoni problémáidat. Csak az segít, ha leülsz a barátoddal és végre őszinték lesztek egymással. Minden bizonnyal ez lesz az a tanács, amit a barátnőd is el fog neked mondani minden egyes alkalommal…

Nem figyeltek a másik igényeire

Nem vagyunk egyformák, egyáltalán nem egyeznek az igényeink se. Vannak, akik olyan párkapcsolati körülmények, magatartásformák mellett tökéletesen boldogok, amik másokat az őrületbe kergetnének.

Elég csak arra gondolnod, mennyire más mentalitással bírnak pl. az olaszok. Ahogy ők beszélgetnek egymással, azt mi már gyakran válóperrel felérő vitának tekintjük. De nem kell ilyen messze menni a példákért!

Az igények figyelmen kívül hagyása, ha a barátod kérdés nélkül szervez külön programot a hétvégére, de az is, ha te úgy lépsz le a csajokkal táncolni, hogy neki fogalma sincs, hova tűntél. Ha nem passzolnak az igényeitek, az azonnal süt rólatok akkor is, ha egy szó sem szóltok. Sőt, akkor igazán mutatja, hogy problémátok van, ha nem is beszéltek egymással…

Gondold végig: Az, hogy vitáztatok, előfordul. Azonban a komplett társaság kedvét tönkreteheti, ha övön aluli húzásokkal, a másik igényeinek sárba tiprásával álltok bosszút egymáson.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást