Életre szóló élmények – A világ 14 kedvenc városa I.

Életre szóló élmények – A világ 14 kedvenc városa I.

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Életre szóló élmények – A világ 14 kedvenc városa I.

A városlátogatásokat egyszerűen nem lehet megunni. A pezsgésre és szemet gyönyörködtető látnivalókra vágyó turisták milliószámra keresik fel a következő helyeket, amelyek a Condé Nast Traveler magazin olvasóközönsége szerint egyenesen a világ legszebbjei. Kétrészes cikksorozatunkban összesen tizennégy fantasztikus várost tárunk eléd.

Kiotó, Japán

„Gyönyörű város, tele történelemmel” – írta róla valaki. Kiotóban híres és gyönyörű templomok, piacok és plázák különleges keveredése adja meg az alaphangulatot. 

Van, aki szerint az ide látogató úgy érzi, mintha egy másik korba csöppent volna: egy olyanba, ahol egymás mellett él a múlt a jövővel.

Vancouver, Kanada

A világ egyik legnemzetközibb városával még a természet is bőkezűen bánt: az óceánnal határolt gyöngyszemet varázslatos hegyek ölelik körbe. Valóságos ékszerdoboz, ahol a megbízható tömegközlekedés mellett érdemes a sétára is hagyatkoznod. 

És persze a biciklire, hiszen közép-kelet-európai szemmel nézve egészen elképesztő kerékpárutak és előzékenység vár itt az autósok részéről.

Bruges, Belgium

Ha szeretnél kirándulást tenni a múltba, akkor ebben a belga kisvárosban megtapasztalhatsz valami egészen váratlant. A legtöbb nevezetesség csupán sétatávolságra helyezkedik el egymástól, aminek köszönhetően egy fillért sem kell áldoznod a helyi közlekedésre. 

Ha elfáradtál, akkor persze bármikor felpattanhatsz egy lovaskocsira, hogy kényelmesen folytasd a bolyongást a színes házak között.

Fokváros, Dél-afrikai Köztársaság

„Lenyűgöző úti cél, rengeteg látni- és tennivalóval” – írják az afrikai városról. Ha a kontinens nevének hallatán kizárólag a Szahara és a harmadik világ ugrik be, ideje újragondolnod az álláspontodat, hiszen igazi felhőkarcolós metropoliszok is várnak rád. 
Mint például ez! Amennyiben lelkesedsz a szuper éttermekért és a tengerpartért, Fokvárosban a helyed.

Québec, Kanada

A régi világ gyöngyszeme, elragadó történelmi nevezetességekkel és pénztárcapróbáló vásárlási lehetőségekkel. 

Ha a művészet és a gasztronómia a gyengéd, illetve kíváncsi vagy, milyen érdekes egy európai hangulatú város Észak-Amerikában, mindenképpen látogass el ide. Nyáron vagy a karácsonyi vásár idején különösen érdemes!

Siena, Olaszország

Kortalan város, ahol nincs más dolgod, mint sodródni a hellyel, az emberekkel és az eseményekkel. A CN Traveler magazin egyik olvasója már 18 alkalommal látogatott el ide a tengerentúlról, és még mindig talál új kulturális és gasztronómiai élményeket. 

„Csendesebb, mint Róma és Firenze, mégis tele van történelemmel, kultúrával és toszkán hegyekkel” – tette hozzá valaki más

Róma, Olaszország

Rómát bejárni lehetetlen – csak egy egészen kicsi szeletét hódíthatod meg egyszerre, de az is akkora élményt ígér, hogy talán életed utazása lesz. 
 
„Nem egyszeri úti cél. Érdemes újra és újra visszatérni, hogy új és új dolgokat láthass itt” – kommentelték az olasz főváros értékeléseihez. Az egyik olvasó szerint az ételek, az éttermek, a kiszolgálás és az emberek kedvessége jobb, mint Amerikában bárhol.
Maradj velünk, mert a folytatásban újabb nyolc csodálatos várost mutatunk meg neked!
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást