4 életmód tipp, hogy egyetlen grammot se hízz és fitt maradj nyáron

4 életmód tipp, hogy egyetlen grammot se hízz és fitt maradj nyáron

Címlap / Életmód / Egészség / 4 életmód tipp, hogy egyetlen grammot se hízz és fitt maradj nyáron

Javában tombol a nyár, és bár az időjárás sokszor nem emlékeztet minket erre, legtöbbször ez nem szegi kedvünket, hogy elinduljunk az idei fesztiválokra, nyaralásokra, hosszúhétvégékre, éjszakai életbe, stb. Ebben az időszakban bizony sokkal nehezebb tartani magunkat az év során kialakított életmódunkhoz, diétánkhoz. Azok a fránya lángosok, amik a strandon vagy a tóparton illatoznak, vagy a hűsítő nyalánkságok, amik ugyebár kötelező kellékei a nyárnak. Mindemellett ha elutazunk, a szálláson egyáltalán nem biztos, hogy tudnak az étrendünknek megfelelő kínálattal szolgálni, így „rákényszerülünk” a csaló kajákra. És természetesen kinek lenne kedve a forróságba kocogni indulni, vagy a megérdemelt pihenést megszakítani egy kis kardióval!?

Abszolút megértjük! Azonban ezekkel az apró „kihágásokkal” a saját életünket nehezítjük, hiszen, ha egész nyáron hanyagoljuk az addigi életmódunkat, akkor nem csak a szervezetünket zavarjuk össze, de az őszi visszatérés is borzalmasan nehéz lesz. Éppen ezért összeírtunk pár tippet, amiket ha betartunk, nem kell lemondanunk az élvezetekről, ugyanakkor nem zökkenünk ki a megszokott kerékvágásból sem!

1. Vásárolj és főzz magadnak!

4 életmód tipp, hogy egyetlen grammot se hízz és fitt maradj nyáron

Akár fesztiválra indulsz, akár nyaralni, ha teheted, vásárolj be magadnak előre, vagy akár az adott városban, és készítsd frissen magadnak az ételeket! Ha apartmanban szállsz meg, ez könnyedén kivitelezhető, sátorozva szintén, hiszen sok kempingben van kialakított főzési/sütési lehetőség, szálloda esetében már nehezebb a dolog. Ilyenkor jöhetnek az olyan alternatív „félkész” ételek, mint a zacskós zabkása, vagy a konzerves, dobozos ételek.

Ha nem szeretnél a főzéssel bíbelődni, B opcióként térképezd fel a környéket, és keress olyan éttermeket, amik árban és kínálatban is biztosítani tudják számodra az életmódodnak megfelelő ételeket. Ez esetben még a helyi specialitásokat is megkóstolhatod, és a kutakodás közben felfedezheted a környéket!

2. Utazáshoz is csomagolj magadnak kaját!

A második leggyakoribb eset, ami miatt könnyedén kizökkenhetünk a megszokott ritmusból, ha az utazáshoz nem csomagolunk magunknak előre ételt. Ilyenkor menetközben az első adandó alkalommal megállunk, és jó eséllyel olyan étel/nasi után nyúlunk, amihez a hétköznapokban nem szoktunk. Nem kell komoly dolgokra gondolni. Pár előre dobozolt zöldség snack, a kedvenc protein szeletünk, esetleg szendvicsek vagy egy jó saláta tökéletesen megteszi! És persze víz, azt sose felejtsünk el vinni magunkkal, főleg nyáron.

3. Mozogj!

4 életmód tipp, hogy egyetlen grammot se hízz és fitt maradj nyáron

Egy fesztivál alkalmával valószínűleg nem egyhelyben fogsz álldogálni, így ez a pont rád, annyira nem is érvényes. Viszont, ha nyaralni indulsz, könnyedén megeshet, hogy a nagy pihenésben kevesebbet mozogsz, mint amihez eddig szoktál. Az úszás és a városnézés elég jó alternatíva lehet, ha viszonylag alacsony intenzitással szoktál amúgy is mozogni. Viszont, ha eddig keményen edzettél, majd a nyáron hirtelen abbahagyod, adsz egy pofont a…z egésznek.

A szállások többségében ma már található edzőterem, sőt, tengerpart közelében a szabadtéri fitnesz parkok is elég jó alternatívák! Ha ennyire nem szeretnél az edzésre koncentrálni a nyaralás során, akkor esténként a szálloda szobába csinálj legalább pár saját testsúlyos gyakorlatot. 15 perc minden nap nem nagy áldozat, cserébe bűntudatmentesen töltheted a nyaralásod, és a keményen megszerzett alakod sem sínyli meg a pihenést!

4. Élvezd a nyarat!

A fenti felsorolás természetesen nem zárja ki, hogy olykor lecsússzon egy lángos, palacsinta, fagylalt vagy éppen egy koktél. A lényeg azonban a tudatosság! Ha „bűnözünk”, legyünk tisztába a következményekkel, és igyekezzünk kompenzálni azokat. Alkohol fogyasztásánál hidratáljunk megfelelően, nassolás után ne legyünk restek a napi 15 perc mozgást beiktatni, és így tovább. Lehet élvezni a nyarat és közben odafigyelni az életmódunkra is, a kettő nem zárja ki egymást!

Képek forrása: undrey/Depositphotos.comYuliyaKirayonakBO/Depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást