Nem az életeden kell változtatnod, hanem a hozzáállásodon – 5 tipp hozzá

Nem az életeden kell változtatnod, hanem a hozzáállásodon – 5 tipp hozzá

Címlap / Életmód / Egészség / Nem az életeden kell változtatnod, hanem a hozzáállásodon – 5 tipp hozzá

Amikor a hatalmába kerítenek a negatív érzések, mert úgy érzed, hogy például beleszürkülsz a hétköznapokba, vagy éppen célt vesztettél, akkor van egy fontos tanács, amit mindenképpen meg kell fogadnod. Nem kell az életedet fenekestül felforgatni, egyszerűen csak változtatnod kell a hozzáállásodon.

Reggelek

Utálod a reggeleket, korán kell kelni és elkezdeni a napi rutint… és egy idő után már a rosszkedv is rutinná válik. Ezt te sem akarhatod! Miért van beprogramozva az emberekbe, hogy a hétköznapok csak szörnyen indulhatnak? Ez legyen a te saját döntésed és elhatározásod.

Tehát ezután is ugyan úgy munkába kell menned reggelente, de már másképp. Biztos van valami, amitől mindig jobban érzed magad. Lehet ez a kedvenc zenéd, filmed, vagy egy ébresztő hívás a legjobb barátnődtől.

Igazéból csak a kreativitásodon múlik, hogy miként telik a reggeled.

És a folytatás

Túl vagy egy pörgős készülődésen és elindulsz munkába. Lehet, hogy éppen dugóban ülsz, vagy a buszon idegesítettek fel, de a lényeg, hogy maradj higgadt és csak arra fókuszálj, hogy kihasználd azt az időt, amit még munka előtt magaddal tölthetsz.

Aztán mikor beérsz, akkor add át magad a munkahelyi feladataidnak és zárd ki a magánéletedet amennyire csak tudod.

Nap végén pedig hagyd ott az összes munkádat, indulj el haza és csinálj valamit, ami nem megszokásból jön.

Ez magadnak is egy kihívás, ráadásul nem érzed azt, hogy az összes napod ugyan olyan.

Nem pénz kérdése

Sokan a pénzre fogják rosszkedvüket. Úgy fogják fel, hogy miért lenne jókedvük, hiszen nem milliomosok, semmi okuk a nevetésre.

Ha egy boldog életet szeretnél magadnak, akkor ezt a hozzáállást most felejtsd el! Nem kell ahhoz a legdrágább kocsival járnod, a legmárkásabb ruhákat hordanod, hogy boldog és kiegyensúlyozott legyél, sőt…

Általában ezek az emberek tárgyakkal pótolják azt, ami pénzzel nem megvehető. Ez pedig a boldogság.

Ahelyett, hogy kihasználnák azt, hogy ez teljesen ingyen van és bárki számára elérhető.

A téged körülvevő emberek

Az is egy érdekes döntés, ha lemondasz egyes emberekről csak azért, mert éppen nem felelnek meg az elvárásaidnak.

Nem az a legbölcsebb döntés, ha lecseréled az egész baráti társaságodat, mert nem egyezik mindenben a véleményetek. Azért csodásak az emberi kapcsolatok, mert mindenki különbözik egymástól, viszont valami mégis összeköti őket. Próbáld meg elfogadni és nem megváltoztatni az embereket, mert ez utóbbi csak kapcsolatok végét jelentheti.

Találd meg másokban a jót, a számodra értékes dolgokat… még a reménytelenekben is.

Ha utálod, amit csinálsz

Való igaz, mindenkinek meg kellene tapasztalnia azt, hogy milyen érzés, mikor a munkád egyben a hobbid is, de ez nem feltétlen történik meg varázsütésre. Sokszor évekig kell szívnod egy munkahelyen, majd egyszer csak betoppan életed nagy lehetősége. Nem tudhatod, hogy ez mikor következik be, de addig hagyod, hogy rossz hangulatban teljenek a mindennapok?

Lehet, hogy nem szereted a jelenlegi munkahelyedet, de ez nem ok arra, hogy csak túlélni akard a hetet. Így nagyon sok mindenről lemaradhatsz és olyan lehetőségektől fosztod meg magad, melyeket később nem tudsz visszacsinálni. Szedd össze minden erődet és változtasd meg a hozzáállásodat a dolgaidhoz.

Az eredmény egy élménydús, hosszú élet lesz. Jól hangzik, nem?

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást