Az élet 5 területe, amin az internet segíthet

Az élet 5 területe, amin az internet segíthet

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Az élet 5 területe, amin az internet segíthet

Elsődleges tanácsadóvá lépett elő napjainkra az internet. Használjuk, ha fájdalmunk van, ha rosszkedvűek vagyunk, társaságra vágyunk, de még akkor is, ha gyors információra van szükségünk. De mindig jó, ha ez az eszköz a tanácsadónk?

Az internet mindig ott van

Manapság már természetes, hogy az internetet vesszük elő, ha kíváncsiak vagyunk valamire. Míg korábban csak az ismerősök és a tudakozók segítségét kérhettük, addig napjainkra jóformán bárhol és bármikor keresgélhetünk a hasznos információk után. Nagy hátránya azonban az internetnek, hogy semmiféle szűrő nincs rajta, és sajnos olykor még a legjobb szándék mögött is a téveszmék terjesztése húzódik meg.
Ha ezt nem tudod felismerni, akkor bizony több kárt okozhatsz magadnak, mint hasznot, legyen szó az egészségi állapotodról, a szépségedről, vagy éppen a munkahelyedről, párkapcsolatodról.

Egészségügyi kérdések

Az egyik legveszélyesebb dolog, ha az internet nyújtotta gyógymódokkal próbálod magadat kúrálni. Persze akadnak házi praktikák, amik igenis használnak, feltéve, hogy jól azonosítottad a betegséget, mert ugye az is állhat a háttérben, hogy a tünetek egészen másra utalnak, mint ami a valóságos problémád.
Nyilván nem kell minden tüsszentés és orrfolyás után orvoshoz rohanni, de az internet nem helyettesítheti a személyes konzultációt még akkor sem, ha a tüneteket felvázolva, szakértőtől kérsz segítséget.

Életmód tippek

Nem kell sokat keresgélni, ha életmód portálokra kívánsz bukkanni és szeretnél tippeket gyűjteni az egészséges életmódhoz. Ezzel a megoldással gyakran nincs is probléma, nagyon sok helyen szakértők segítik a cikkek megírását, s ennek köszönhetően már szinte mindenki tudja, hogyan kell(ene) egészségesen élni.
Ennek ellenére jó, ha nem csak a cikkeket olvasod el, hanem magát az oldalt is megnézed, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy amit olvastál, az szó szerint igaz. Ilyen fontos témákban érdemes ténylegesen a szakértői oldalakra támaszkodni, de minimum több forrásból is elolvasni ugyanazt a témát. Ha három-négy helyen is megegyezik a vélemény, akkor minden bizonnyal nem tévhittel van dolgod.

Fogyókúrák és diéták

Az ilyesfajta tippek hasonlóan veszélyesek ahhoz, mint amikor a betegségedet próbálod gyógyítani az internet segítségével. Nyilvánvalóan hatásosak azok a változatok, amiket szakértők állítottak össze, de megvan az a veszélyük, hogy a te életmódodhoz és életviteledhez nem fognak passzolni.
Egyes diéták hiánybetegségekhez vezethetnek, nem is beszélve a még komolyabb problémákról, amik akkor jelentkezhetnek, ha nem egyeztetted össze az egészségi állapotodat a kinézett, szimpatikus diétával. Komoly testsúlytól csak orvosi vélemény kikérése és rendszeres konzultáció mellett lehet egészséges módon megszabadulni, és ezt egyetlen csodás villámdiéta sem tudja felülmúlni.

Párkapcsolati problémák

A párkapcsolati megoldások, hasonlóan az életmód tippekhez, minden magazin oldalán megtalálhatóak. Legtöbbször nincs probléma velük, többnyire épkézláb ötleteket, megoldásokat kínálnak a különböző gondok megoldására, a szerelem és a szexuális érdeklődés hosszú távú fenntartására.
A cikkek többségében ott van a kulcsfontosságú tipp is: „beszéljétek meg”. És milyen igaz, hiába olvasod a sok-sok praktikát, hiába építed bele őket képzeletben az életedbe, ha nem alkalmazod egyiket sem a valóságban, illetve folyamatosan csak tartogatod a gondokat, akkor azok nem fognak megoldódni. Az internet bátorítást és felismerést adhat, de nem oldhatja meg helyetted a magánéleti problémáidat.

Használd bátran!

Minden egyébre bátran használhatod az internetet, hiszen nagy segítséget nyújthat, ha programokat keresel, szállást foglalsz, nyaralást választasz, vagy éppen nem tudsz eligazodni szövegszerkesztőben, esetleg nincs ötleted, mi legyen az ebéd.
Arra figyelj csak nagyon, hogy mindig hivatalos oldalakon keresgélj és csak ilyen honlapokon található tartalmat fogadj el, kiemelten akkor, ha esetleg le is töltesz valamit. Ráadásként érdemes elolvasnod a hozzászólásokat és véleményeket is, hiszen a hétköznapi felhasználók mindig pontosabb képet adhatnak, mint bármilyen külső vélemény.  

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást