Sok élelmiszer esetében nyilvánvaló, hogy hol a helyük az otthonunkban – vagy mégsem? Senki nem akarja, hogy egy étel vagy ital, amiért már fizetett, megromoljon, mert a kamrában volt a hűtőszekrény helyett, vagy a hűtőszekrényben a fagyasztó helyett. Mégis gyakran megtörténik, méghozzá olyan élelmiszerekkel, amelyekről talán te sem gondolnád, hogy valójában hol a helyük.
1/10 Paradicsomszósz
A paradicsomszósz teljesen jó helyen van a kamrában, de csak addig, amíg fel nem bontod. Ha ez megtörtént, akkor egyből rakd be a hűtőszekrénybe. Mivel manapság egyre több paradicsomszósz egészségesebben, kevesebb tartósítószer hozzáadásával készül, így nem is olyan tartós, ha miután ettél belőle, nem hűtöd le megfelelően.
A cikk a hirdetés alatt folytatódik!
2/10 Dijoni mustár
Bár ez az enyhén csípős, karakteres finomság nem romlik meg, ha a kamrában tárolod, de felnyitás után sokkal hamarabb elveszítheti a jellegzetes, kedvelt ízét. Hogy ezt elkerüld, és igazán ízletes ételeket készíthess vele, feltétlenül hűtsd le.