Betegségeket idézhet elő az elektroszmog. Van megoldás a védekezésre!

Betegségeket idézhet elő az elektroszmog. Van megoldás a védekezésre!

Címlap / Életmód / Egészség / Betegségeket idézhet elő az elektroszmog. Van megoldás a védekezésre!

Mi az elektroszmog?

Az elektromos, a mágneses és az elektromágneses mező, ami a működő elektromos berendezések és adók körül keletkezik és hatást gyakorol az élő testekre és a tárgyakra. Mindenhol létrejön, ahol elektromos áram folyik, tehát az elektromos berendezések, kábelek, vezetékek, dugaljak közelében, és akkor is mérhető, amikor a készülék kikapcsolt állapotban csatlakozik az áramforráshoz. 

A legérzékenyebb láncszem

A kutatók szerint az elektromágneses mező által gerjesztett alacsony intenzitású sugárzás hosszú távon egészségügyi károsodásokat okozhat. Komoly stresszhatásnak teszi ki a szervezetet, szinte minden szervrendszerben okozhat elváltozásokat, számos betegséget idézhet elő, súlyosbíthat, illetve gátolja a gyógyulási folyamatokat. Felborítja a vegetatív idegrendszer egyensúlyát és működési zavarokat eredményez. 

Karolina Grabowska/kaboompics.com

Tünetek, amikre jobban oda kell figyelnünk

Okozhat fejfájdalmat, migrént, koncentrálási problémát, alvászavarokat, ingerlékenységet, szorongást, depressziót, erőtlenséget, krónikus fáradtságot, keringési problémákat, szívritmuszavarokat, arcüreggyulladást, hörghurutot, tüdőgyulladást, asztmát, bőrkiütést, bőrgyulladást, kipirulást, viszketést, szemfájdalmat, látásromlást, emésztési zavarokat, hasi fájdalmat, pajzsmirigyproblémákat, hajhullást, fájdalmat a fogpótlások környékén, csökkent szaglást, meddőséget, daganatos és autoimmun megbetegedéseket. 

A folyamatos elektroszmog jelenléte gyengíti az immunrendszer működését, ami fogékonyabbá tesz a fertőző betegségekre, lassabb gyógyulást és krónikussá váló helyzeteket is meg lehet figyelni.

Befolyásolja a nyirokkeringést valamint a hormontermelést, pl.: a szerotonin és a dopamin termelés csökkenése miatt depressziót válthat ki.

Az elektroszmog zavarja a pihenést, csökkenti a nyugodt alvásért és a regenerálódás sikeréért is felelős melatonin termelését. Lényeges megemlíteni, hogy a fiatalabb szervezetek, tehát a gyermekek sokkal érzékenyebben reagálnak ezekre a hatásokra. 

Mit tehetünk?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást