Az „elég jó élet” 8 titka – a világhírű terapeuta szerint

Az „elég jó élet” 8 titka – a világhírű terapeuta szerint

Címlap / Életmód / Lélek / Az „elég jó élet” 8 titka – a világhírű terapeuta szerint

Minden ember természetes igénye, hogy jól akar élni, jelentsen ez bárkinek is bármit. De vajon meg tudjuk-e egyáltalán fogalmazni, mi is számunkra a jó élet? És az tényleg akkor jó, ha tökéletes? Rengeteg jele van annak, ha nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, ha nem vagyunk boldogok; egyszóval, amikor nem úgy élünk, ahogyan szeretnénk.

Érdekes, hogy gyakran mennyire nem törődünk azzal, mire is van szüksége a lelkivilágunknak, csak működünk robot üzemmódban, aztán végül meglepődünk, amikor jelez a szervezetünk: betegségek és lelki nyavalyák képében.

A szorongás, depresszió, az üresség érzése mind a szomjas lélek segélykiáltása. Ha nem akarjuk végképp felőrölni magunkat, meg kell tanulnunk élni, legalább „elég jól” Ilene S.Cohen pszichoterapeuta könyvet írt arról, hogyan ismerjük meg belső igényeinket annak érdekében, hogy valódi célokat tudjunk megfogalmazni és boldogok legyünk.

Érdemes kicsit csemegézni a tanácsai között, nem is azért, mert egyértelmű válaszokat találunk a tökéletes élet megtalálásához, sokkal inkább azért, hogy rájöjjünk: nincs ilyen és nem is kell vágyni rá.

Ha lelassítasz, törekszel a tudatosságra, megtanulsz magadba nézni és őszinte vagy, akkor képes leszel a valódi szándékaid szerint cselekedni. Így már meg is lesznek az alapjaid ahhoz, hogy jól érezd magad az élethez, a többi pedig magától jön.

A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!
«Előző
1/8
Következő»

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!