A gazdagok több ékszert vásároltak a COVID-19 alatt, mint az előző években

A gazdagok több ékszert vásároltak a COVID-19 alatt, mint az előző években

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / A gazdagok több ékszert vásároltak a COVID-19 alatt, mint az előző években

Vannak olyan ismerőseim, akik kifejezetten jól jöttek ki a járványhelyzetből, bár többségük már eleve kellőképpen stabil lábakon állt anyagilag. Valami hasonló mintát figyelhettünk meg a világjárvány alatt az ékszeriparban is.

Ha a gazdasági megosztottság különböző pontjait keressük, akkor nem kell sokat kutakodnunk a világban – főleg nem a pandémia idején. Egészen kézenfekvő, hogy a nagy többségnek hatalmas érvágást jelent a jelenlegi helyzet, miközben az is egyértelmű, hogy egy bizonyos réteget a legkevésbé sem érint hátrányosan a világjárvány. Legalábbis, ha az anyagiakat figyeljük nagyító alatt. A gazdag emberek ugyanúgy boldogan költöttek ékszerekre az elmúlt hónapokban, mint korábban sőt, az ékszervásárlási kedv még nőtt is a pandémia alatt.

De mégis hogyan lehetséges ez?

A CNN-en megjelent cikk szerint az ékszereladások ugyan megtorpantak a világjárvány kitörésekor, ám nyár körül ismét kezdtek lendületet venni. A legfrissebb rendelkezésre álló adatok szerint az ékszerek értékesítése közel 10%-kal nőtt az előző év adott hónapjához képest. Ez globális szinten 5,25 milliárd dolláros forgalmat jelent. Ezt az adatot a CNN-nek megerősítette a Signet Jewellers is, ők augusztus hónapban 10,9%-os növekedést könyvelhettek el az összes ékszer eladását tekintve.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást