Ekkor nem zavarja a férfiakat a súlyfelesleged: túlsúlyosan is lehetsz elégedett

Ekkor nem zavarja a férfiakat a súlyfelesleged: túlsúlyosan is lehetsz elégedett

Címlap / Életmód / Egészség / Ekkor nem zavarja a férfiakat a súlyfelesleged: túlsúlyosan is lehetsz elégedett

A nők sokkal többet aggódnak pluszkilóik miatt, mint a férfiak. Sőt, utóbbiak tökéletesen boldogok akkor is, ha van rajtuk némi felesleg. Ez a nőkről messze nem mondható el, legalábbis ezt támasztják alá a felmérések. De tényleg ennyire számít, mit mutat a mérleg? Az alábbiak esetén egész biztosan nem fogja érdekelni a körülötted levő férfiakat, hogy van rajtad némi plusz.

A felesleg döntés kérdése

Kivéve bizonyos betegségeket, amik befolyásolják a testsúlyt, a kövérség, vagy éppen a vékonyság döntés kérdése. Vannak, akik csak akkor tudnának olyan vékonyak lenni, amilyenek szeretnének, ha azért nagyon szigorúan diétáznának és sokkal keményebben sportolnának. Ez – valljuk be – nem mindenkinek vágyálom és nem is mindenkinek van kitartása hozzá.

Ha úgy döntesz, hogy kockás hasat szeretnél, akkor meg kell reformálnod az étkezésedet, és keményebben kell elkezdened mozogni.

Dönthetsz úgy is, hogy jókat eszel, nem mondasz mindenre nemet, és csak akkor mész el sportolni, amikor tényleg kedved szottyan hozzá.

Ez is egy életmód, egy felfogás, ám azzal jár, hogy nem lesz kockás hasad. A te döntésed! Ennek tükrében akár élvezheted is a pluszkilóidat, hiszen a másfajta életvitel másfajta örömöket jelent.

Ha dúskálsz az életörömben

A férfiak túlnyomó többségét sem zavarja némi pluszkiló, csupán a nők gondolják, hogy valamennyi plusz komoly gondot jelent a párkeresés során.

Ez olyannyira nem igaz, hogy a legtöbb férfi szereti, ha kicsit teltebb a barátnője, nem pedig kifejezetten vékony, vagy éppen izmos. Nyilván ízlés kérdése, de egészen biztos, hogy az önbizalom és az életöröm sokkal többet nyom a latban.

Lehet, hogy a férfi, akivel randizol, valódi szex-szimbólumnak tart, de egy pillanat alatt lerombolhatod a rólad kialakított képet, ha elkezded neki mondani, hány sikertelen diétán vagy túl, esetleg szégyellősen takargatod magadat, nem vagy hajlandó lámpafénynél szeretkezni.

Mindig tételezd fel, hogy a személyiséged, a hozzáállásod, a jó tulajdonságaid jóval többet számítanak, mint hogy eggyel nagyobb vagy kisebb a ruhaméreted az általad áhítottnál!

Ha minőségi ételeket fogyasztasz

A karcsú alak a konyhában kezdődik, így aki vékony szeretne maradni, komolyabb edzések nélkül, garantáltan reform ételeket főz.

Ugyan vannak férfiak, akik szintén így élnek, sokan jobban szeretik a hagyományos fogásokat.

Akár igaz ez a te kiszemeltedre, akár nem, az biztos, hogy könnyebben leveheted a lábáról, ha nem kizárólag salátát fogyasztasz a társaságában, és nem csupán egy pohár vizet rendelsz a cukrászdában.

A randevúk folyamán kifejezett pluszpont lehet, ha te is jóízűen étkezel, szereted a minőségi, finom ételeket, és otthonosan mozogsz a konyhában.

Persze ez nem jelenti azt, hogy egészségtelenül és extrém sokat kellene enned, ez nyilván nem vonzó.

De ha mindössze egy-két pluszkilót jelent az, hogy te is nassolsz a moziban, és nem esel kétségbe egy hagyományos hamburgertől, akkor a felesleg miatt a barátod sem fog aggódni, abban biztos lehetsz.

Ha adsz a megjelenésedre

Némi plusz esetén iszonyúan sokat számít az öltözködés, de egy nő nem csak attól lesz nő, mit visel. Az ápolt, puha bőr, a szolid smink és egy jó frizura mindenkin borzasztóan sokat dob. Ugyanez igaz az ízléses manikűrre!

Nem csak a konditeremben ügyelhetsz a külsődre, rengeteget adhatsz hozzá a szépségedhez, ha tudod, mi áll jól neked.

Teljes mértékben háttérbe szorul a túlsúly akkor, ha összhangban van a külsőd, ugyanis nem azt fogják megnézni ilyenkor az emberek, hogy mekkora a ruhaméreted, hanem azt látják, hogy „nagyon egyben van” mindened. Az első benyomás pozitív, innentől pedig nem az lesz a legfontosabb, hogy van rajtad némi plusz.

Ezzel szemben, ha nem adsz túl sokat a külsődre, mondván, a túlsúlyod miatt minden mindegy, akkor valóban az kerül a középpontba, és ezzel tényleg nem nyered el mások vonzalmát.

Ha előtérbe helyezed a nőies öltözködést

Némi túlsúlyt tökéletesen palástolhatsz, ha ügyesen öltözködsz. Amennyiben tanácstalan vagy, érdemes szakértő segítségét kérned, mert életre szóló praktikákkal láthat el. Persze a neten is böngészhetsz hasznos tippek után, a végső döntést úgyis akkor tudod meghozni, mikor a tükör elé állsz.

Ami biztos, hogy a magas sarkú a jó barátod, és a sötét színek is kellően háttérbe szorítják azt, amit szeretnél eltakarni. A vidámabb, világosabb árnyalatokkal, mintákkal oda terelheted a figyelmet, amit szívesen kiemelnél.

A karcsúsított kabátok, kardigánok minden évszakban praktikusak számodra, és a térdig, térd fölé érő szoknyák is szinte kivétel nélkül vékonyabbnak fognak mutatni.

Az garantált, hogy egy jó összeállítás – főleg, ha ízléses és ápolt megjelenéssel párosul – minden vélt, vagy valós hibádat háttérbe szorítja. Ráadásul önbizalmat is ad, amiből sajnos a mai telt nők sokszor szűkölködnek.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást