Ezért leszel olyan éhes a menzeszed előtt

Ezért leszel olyan éhes a menzeszed előtt

Címlap / Életmód / Egészség / Ezért leszel olyan éhes a menzeszed előtt

Mint a legtöbb folyamat a szervezetünkben, az, hogy mennyire vagyunk éhesek menzesz előtt, nagyrészt a genetikán múlik. Mivel a ciklusod során a hormonháztartásod folyamatosan változik, ez azt is jelenti, hogy a menstruációd az olyan neurotranszmitterek változására is hatással van, mint a szerotonin, ami egy boldogsághormon-fajta. Éppen ezért az, hogy menzesz előtt feltankolnál kenyérből, tésztából, csokiból, és hasonló magas szénhidráttartalmú ételekből, az valószínűleg a szervezeted műve. Ekkor próbálja helyre rakni a hormonális imbalansz miatti hangulatingadozásodat. Ez teljesen természetes, és nagyon is gyakori dolog – ugyanez történik akkor, amikor szomorú vagy, tegyük fel, egy szakítás miatt, és felfalod az összes édességet, amit találsz otthon.

wundervisuals/istockphoto.com

A szervezet gyakran evéssel kompenzálja a testen belüli szokatlan hormonális folyamatokat, hiszen ezzel a legegyszerűbb egyébként segíteni a helyzeten.

Az, hogy a premenstruációs szindróma (PMS), és annak tünetei mennyire komolyan hatnak rád, leginkább azon a fránya genetikán múlik. Az viszont biztos, hogy ilyenkor, valamint a menzeszed alatt, a szervezeted kevesebb szerotonint termel, a szénhidrátok pedig megemelik a szintjét a testedben – nem csoda, hogy elkezded ezeket kívánni.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»