Itt eheted a legfinomabb sushikat Budapesten

Itt eheted a legfinomabb sushikat Budapesten

Címlap / Életmód / Receptek / Itt eheted a legfinomabb sushikat Budapesten

A sushi maga a művészet, étel formájában: minden egyes falat kis műremek, ami olyan ízkombinációt foglal magába, amitől táncra perdülnek az ízlelőbimbók. Jó sushit készíteni persze nem könnyű – vannak, akik szerint egy élet munkája megtanulni – éppen ezért nem is kapni minden sarkon, de szerencsére nem kell messzire utaznod értük. Sőt, a NetPincérrel házhoz is jönnek!

Wokzilla

Oké, kezdjük azzal, hogy a helynek már a nevén is negyed órát kuncogtunk, de lehet, hogy csak nekünk ilyen fura a humorunk (meg a Wokzillának), minden esetre szerintünk már itt látszik, hogy jópofa étteremről van szó. Az, hogy a honlapjukon a valódi vendégek véleménye között lapozgatva feltűnik Thor meg Godzilla is, szintén hatalmas piros pont, de a a Wokzilla mégsem ezért került fel a listánkra, hanem azért, mert akármilyen jópofák is, ha sushiról van szó, nem ismernek tréfát:  friss hozzávalókból, számos ázsiai fűszer felhasználásával, autentikus receptek alapján készülnek az ételek, a cél az, hogy tradicionális gasztronómiai élményeket nyújtsanak a Távol-keleti konyha híveinek. És ez maradéktalanul sikerül is. Ha szerencséd van, a házhoz rendelt sushit nem Godzilla szállítja ki.

Itt rendelhetsz tőlük!

Papírtigris

Miért, mi legyen, fa puma? Úgy látszik, az ázsiai konyhák szeretnek vicces nevet választani maguknak, de mi ezt aztán a legkevésbé sem bánjuk, amíg olyan komolyan veszik a sushi készítését, mint például a Papírtigrisben teszik. Az étterem  2010 óta különleges ázsiai ételekkel várja vendégeit Budapest III. kerületében, de házhoz is szállítanak Budán és Pesten is. Ételeiket a legjobb minőségű alapanyagokból, frissen készítik el. Széleskörű ételkínálatukban többek között megtalálhatóak wok ételek, ázsiai tésztaételek, ázsiai levesek, egzotikus desszertek és természetesen sokak kedvence, a sushi is. 

Itt rendelhetsz tőlük!

Wasabi

A Wasabi is szeret mindenféle szóvicceket elsütni (vajon ezt is a sushi iskolában tanítják?), rögtön a weboldalukon az akciók alatt olyan poénokba botlottunk, amit mi inkább le sem írunk itt, de tény, hogy a Wasabi nem is ezért, hanem remek, friss sushijai miatt vált a város egyik legismertebb és legnépszerűbb ázsiai éttermévé. Olyannyira, hogy mára a hálózatnak több étterme van, Budapesten és vidéken is, de a legjobb, hogy házhoz is jönnek, úgyhogy tényleg egy sarkot sem kell menned a friss tekercsekért. 

Itt rendelhetsz tőlük!

Sushi Futár

Amikor egy étterem oldalán japánul is fel vannak tüntetve az ételek nevei, akkor már sejtjük, hogy nem járunk rossz helyen: a Sushi Futárnál tudják, hogy miről beszélnek! A villámgyors sushi-postát egy japán étterem üzemelteti, és bármit kérsz is tőlük, sushit, makit, nigirit, sashimit vagy miso levest, minden ételüket frissen készítik el, hiszen ázsiai remekeket enni másképpen nem is érdemes! 

Itt rendelhetsz tőlük!

Sushigyár

A VI. kerületi Sushigyár csak nevében tűnik nagyüzeminek, bár valóban ipari mennyiségű ételt állítanak itt elő nap mint nap, hogy kiszolgálják a vendégeket, valójában minden egyes falat külön odafigyeléssel, gondoskodással és persze szakértelemmel készül. Az aprócska helyet a Jókai utcában nem is könnyű észre venni, de ha erre jársz, mindenképpen érdemes betérni – ha pedig nem esik utadba, akkor sem kell lemondanod az ízletes fogásokról, mert házhoz is viszik a frissen legyártott rendelést.

Itt rendelhetsz tőlük!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást