Egytől egyig különlegesek: 4 szuperképesség, ami megvan a kutyákban

Egytől egyig különlegesek: 4 szuperképesség, ami megvan a kutyákban

Címlap / Életmód / Család / Egytől egyig különlegesek: 4 szuperképesség, ami megvan a kutyákban

A kutyák már sokszor bebizonyították az emberiség számára, milyen csodálatos lények is ők valójában. Ha pedig jobban belegondolsz, kiderül, hogy ezeknek az állatoknak tényleges szuperképességeik is vannak! Most eláruljuk, mik azok a dolgok, amikre (sok esetben) velünk ellentétben ők képesek.

Elképesztő a szaglásuk

Megpróbálhatsz elrejteni a kutyád elől egy kis finomságot a hátad mögött, de biztos lehetsz benne, hogy a szaglásának köszönhetően pillanatokon belül tudni fogja, mit rejtegetsz előle.

Egyes kutyafajták ugyanis százezerszer érzékenyebbek az illatokra és szagokra, mint mi, emberek; de még az átlagosabb kutyusok is tízezerszer jobban érzik ezeket hozzánk viszonyítva!

Vagyis amikor a lakásba lépve megérzed, hogy készül az ebéd, és isteni illat járja át a konyhát, a kutyád azt sokkal-sokkal erőteljesebben érzékeli.

Így már érthető, miért pörögnek fel annyira, amikor megérzik, hogy valami finomság sül a gáztűzhelyen.

Az időjárást is megjósolják

Időnként még a profi meteorológusok sem tudják pontosan megmondani, milyen idő várható a hétvégén, és van, hogy napsütést ígérnek, miközben délután váratlanul leszakad az ég.

A kutyák érzékei viszont sosem csalnak!

Ők ugyanis képesek megérezni, hogy vihar közeleg, anélkül, hogy te egyáltalán bármiféle előjelét látnád ennek az égre tekintve.

Hogy ezt miként tudják megjósolni, maguk a szakértők sem tudják, de azért van pár tippjük.

A kutyák bizonyítottan meghallják az alacsonyabb frekvenciájú hangokat is, amelyek nekünk már nem tűnnek fel, valamint a nyomásváltozásra is érzékenyek.

Talán ez lehet az oka annak, hogy a messze zajló mennydörgést is gyorsan észlelik.

Az egészségedről sokat tudnak

A kutyák képesek még azt is megérezni, ha valamiféle egészségügyi problémád van, azelőtt, hogy esetleg te magad észrevennéd ennek jeleit.

Az erőteljes szaglásuknak köszönhetően ugyanis könnyen érzékelik, ha a testedben felgyülemlenek a méreganyagok, és olyan betegségeket is ki tudnak szúrni, mint például a rák.

2006-ban egy kutatás során kiderült, hogy egyes kutyák 97 százalékos pontossággal meg tudták állapítani, ki küzd tüdőrákkal, és 88 százalékos pontossággal azt, hogy kinek van mellrákja; ehhez pedig csak annyi kellett, hogy megszagoljanak néhány mintát.

Idővel akár az orvostudományban is alkalmazhatják a képességeiket!

Együtt éreznek veled

A kutyák ugyan nem képesek olvasni a gondolataidban, és nem feltétlenül tudják, mi bánt, de egy új felmérés szerint arra viszont igenis képesek, hogy felismerjék a benned dúló érzéseket. Ezt egy kutatással be is bizonyították.

A résztvevő kutyák elé fotókat helyeztek el, amelyeken különféle érzelmet kifejező arcokat láthattak. Ezt követően hangfelvételeket játszottak le nekik, ám ezeken a beszélő eltérő hangsúlyban szólalt meg. Volt, hogy vidáman, de volt, hogy idegesen.

Attól függően, hogy az adott személy épp mérgesen vagy boldogan beszélt, a kutyák azt a képet kezdték el figyelni, amelyiken az arckifejezés ennek megfelelő volt.

Vagyis könnyen lehet, hogy a kis kedvenced nem érti, pontosan miért vagy olyan mérges, de azt tudja, hogy milyen érzések játszódnak le benned! Ez az oka annak, hogy amikor szomorú vagy, rögtön odaül melléd, és megpróbál felvidítani téged.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást