Életmód / Egészség / Lélek

Egyetlen dolog, ami ellenállhatatlanná tesz és 10 módszer, amivel fejlesztheted

A boldog lányok a szép lányok, tartja a mondás, és nem is kérdés, hogy aki pozitív energiát sugároz magából, az mások szemében is azonnal vonzóbbá válik. Ez a vonzalom pedig erősebb, mint amekkorát a legszebb dekoltázs vagy tökéletes cicaszem kiválthatna. De hogyan növelheted meg a pozitív energiáid kisugárzását? Elég, ha egy kicsit gyakrabban használod a következő kifejezéseket. Ugye, hogy nem is olyan nehéz?

Mondj igent!

Igen, remek ötlet, menjünk az uszodába! Igen, ráérek inni veled egy kávét! Igen, nézzük meg azt a filmet munka után! Ne feledd, az „igen, de…” nem jó válasz! Néha csak egy kicsit meg kell erőltetned magadat, és ha már rávetted magad arra, hogy ne a kanapén töltsd az egész délutánt, nem fogod megbánni a dolgot.

Egyetértek!

Ne félj egyetérteni másokkal, még akkor sem, ha kezdetben más volt a véleményed. Maradj nyitott, és ha megfelelő érveket hoznak fel, és meggyőznek vele, akkor ezt tudasd is velük, ne csak magadban nyugtázd. Az embereknek jól esik a visszaigazolás.

Mondd el, mennyire fontos neked

Az apró dolgok néha a legtöbbet jelentik. Mondd el a párodnak, mennyire értékeled, hogy megjavította a zárat, az anyukádnak, hogy süteményt sütött, mire meglátogattad, és a kollégádnak, hogy meglocsolta az asztali virágodat, míg szabadságon voltál.

Olvastad már?  Sajnos nagy igazság: mindig a partner dönti el, mi számít megcsalásnak

Légy hálás!

„Köszönöm, hogy rávettél, hogy jöjjek el veled a jógaórára, máskülönben egész nap csak az íróasztal mellett ültem volna!” Ugye, hogy nem nehéz kimondani? Mégis rengeteg pozitív energiát sugározhatsz vele, ha nem csak magadra vagy büszke, amiért sikerült kimozdulnod, hanem mások erőfeszítéseit is értékeled.

Mondd el, ha tetszik

Tetszik, szeretem, imádom. A nyakkendődet, a filmet, amit megnéztünk, a keksz receptjét, amit tőled kaptam. Miért ne lehetnél lelkes valami egyszerű dolog miatt, és miért ne oszthatnád ezt meg a környezeteddel?

„Ez okos megoldásnak tűnik”

Ha valaki jó érvet, jó ötlete vezet elő, ne férj egyetérteni vele. Ugyanakkor nem félj elővezetni a saját gondolataidat is hasonló módon: mindig legyen indokod, és ne erőltetni, inkább észérvekkel meggyőzni, belátásra bírni próbálj.

Örülök!

Örülök, hogy eljöttél, örülök, hogy volt időnk találkozni, örülök, hogy meghívtad egy barátodat, és így őt is megismerhettem. Ne felejtsd el éreztetni az emberekkel, hogy örömet hoznak az életedbe!

Remek!

Csak egyetlen szó. Túl erős neked? Akkor mond helyette, hogy jó. Vagy hogy kiváló. Vagy bármit, ami pozitív jelentést hordoz, de kezdd el gyakrabban használni! Néha ez éppen elég, nincs szükség hosszas magyarázkodásra vagy körülírásra, csak adj hangot annak, hogy egyetértesz, azután cselekedj!

Olvastad már?  Hogyan reagálj, ha valaki folyton csak kritizál

Hogyan…?

A nyitott kérdések hagyják, hogy a másik az érzéseiről, véleményéről beszéljen, szinte meginvitálják őt arra, hogy feltárja a gondolatait. Hogyan érzel ezzel a dologgal kapcsolatban? Hogy van az anyukád? Hogyan segíthetek neked ebben? Éreztesd a másikkal, hogy nem csak udvariasságból beszélgetsz vele, tényleg érdekel a dolog!

Nonverbális jelek

Egy mosoly, a hangod ellágyulása, a szemkontaktus, egy-egy apró gesztus. Ezek mind olyan dolgok, amelyek sokszor a szavaknál is intimebb kötődést fejeznek ki, és erősebb támogatást jelenthetnek. Ne félj használni őket!