4 egyértelmű jel, amiről felismerheted a megcsaló típust már mielőtt összejössz vele

4 egyértelmű jel, amiről felismerheted a megcsaló típust már mielőtt összejössz vele

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 4 egyértelmű jel, amiről felismerheted a megcsaló típust már mielőtt összejössz vele

Mindenki hallott történeteket, amikben az egyik fél félrelépése derült égből villámcsapásként érte a másikat. Bár biztos módszer nincs, van azért néhány jel, ami már az első pillanatban arról árulkodhat, hogy egy notórius félrelépővel van dolgod.

Felszínesen figyel

Az első néhány randi alkalmával mindenki kicsit izgul, feszeng, ugyanakkor megpróbálja a legjobb arcát mutatni.

Ha az asztal másik végén ülő fél már ilyenkor is csak felszínesen figyel rád, visszakérdez valamire, amit éppen most mondtál el, nem a szemedbe néz, hanem a körülöttetek lévőket, a környezetet, esetleg egyenesen a pultos lányt figyeli, akkor az, ha nem is nevezhető félre nem értelmezhető bizonyítéknak, de legalábbis intő jel arra vonatkozóan, hogy az illetőnek esetleg a hűséggel is gondja lehet.

Egy hosszabb távú kapcsolat elköteleződést, elszántságot igényel, azt, hogy energiát fektess a másik megismerésébe és megértésébe. Ha valakit szeretnénk boldoggá tenni, akkor ehhez természetesen szükség van arra is, hogy odafigyeljünk rá, tudjuk, hogy mik a vágyai, félelmei.

Ha a partnered erre már a kapcsolat legelején sem szán energiát, akkor könnyen lehet, hogy mindez számára nem különösebben fontos, és a későbbiekben sem érez majd nyomást arra vonatkozóan, hogy nemet mondjon a csábításra, és hűséges maradjon hozzád.

Nem voltak hosszabb kapcsolatai

Szintén egy olyan jel, aminek az értelmezésével azért óvatosan kell bánni, hiszen számtalan oka lehet annak, ha valakinek korábban nem voltak hosszabb távú, jól működő kapcsolatai – még az is lehet, hogy egyszerűen csak az igazit kereste, aki éppen te leszel!

Ugyanakkor a viselkedését, személyiségét is figyelembe véve, más baljós jelek kíséretében az a tényező is árulkodhat arról, hogy a másiknak esetleg gondjai lehetnek az elköteleződéssel.

Ha a korábbi kapcsolatai azért értek véget, mert ő azonnal kilépett belőlük, amint energiát is kellett volna fektetnie a dologba, vagy mert sorozatosan megcsalta a partnereit, senkivel nem tudott kizárólagos kapcsolatot kialakítani, akkor lássuk be: van rá némi esély, hogy veled sem lesz ez másként.

Az utolsó pillanatban mondja le a programokat

Mindenkinek lehet úgy, hogy közbejön valami, és persze, még az is előfordulhat, hogy valami olyan váratlan esemény jön közbe, amiről a másik egyelőre nem szeretne részletes magyarázattal szolgálni – ha például csak most találkoznátok másodjára, akkor nem biztos, hogy be akar avatni téged egy családi vészhelyzet minden pikáns részletébe, és ez érthető is.

De ha többször, és mindig az utolsó pillanatban, különösebb magyarázat nélkül fújja le a programot, akkor az azért legalábbis gyanús: lehet, hogy a kiszemelted egyszerre több vasat is tart a tűzbe, ami, ha még tényleg csak az ismerkedési fázisban tartotok, és nem ígértetek egymásnak semmit, szintén nem feltétlenül akkora probléma.

Az viszont, hogy egymásra szervezi az eseményeket, majd az utolsó pillanatban választ más programot a veled megbeszéltek helyett, azt mutatja, hogy nem tiszteli az idődet, a rá fordított energiádat, és ez azt mutathatja, hogy a későbbiekben sem számíthatsz jobbra tőle.

Narcisztikus személyiség

Az embertípus, akitől a magyarok nyilaihoz hasonlóan retteg a társadalom: ha ilyennel hoz össze a sors, jobb már az elején kihátrálni, vagy legalábbis tisztában lenni azzal, hogy mit veszel a nyakadba.

Jó, ha tudod, hogy ezekkel az emberekkel nem csak azért nehéz kapcsolatot fenntartani, mert túlságosan érzékenyek, rosszul viselik a kritikát, mindig magukat állítják a középpontba, és nem fordítanak figyelmet a másikra, hanem azért is, mert hajlamosabbak lehetnek a megcsalásra.

A narcisztikus jellem ugyanis önmagát, és a saját szükségleteit magasabb szintre helyezi a partnere boldogságánál – ez pedig azt jelenti, hogy ha megtalálja a kísértés, jó eséllyel enged neki, elvégre a saját boldogsága, pillanatnyi kielégülése mindenki másnál fontosabb.

A partnerének meg már eleve szívességet tesz azzal, hogy vele van…

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást