8 egyedi ötlet a húsvéti tojásfestéshez

8 egyedi ötlet a húsvéti tojásfestéshez

Címlap / Otthon / Dekor / 8 egyedi ötlet a húsvéti tojásfestéshez

Festékpor, víz és már kész is? Idén húsvétkor használd egy kicsit jobban a fantáziád, amikor tojáspingálásra kerül sor! Összeszedtünk néhány olcsó és fantasztikus ötletet, amelyek láttán még akkor is megjön a kedved a készülődéshez, ha egyébként kisiskolás korod óta nem foglalkoztál ilyesmivel!

Táblatojás

Belegondoltál már, hogy milyen jó lenne, ha minden tojásra másféle üzenetet írhatnál, a remegő kéz miatti aggodalom nélkül? Ehhez nem kell mást tenned, mindössze táblafestékbe mártani a tojásokat, aztán egy darab krétára bízni a többit.
Vigyázat: ez a festési forma függőséget okoz, mert annyi minta fog eszedbe jutni, hogy azt sem tudod majd, melyiket vesd be a következő darabon!

Tetovált tojás

Emlékszel még, hogy a rágógumi mellé csomagolt lemosható tetoválás milyen menőnek számított anno? Nos, azon kívül, hogy kifejezetten húsvéti tojásokra szánt tetkót is kaphatsz a dekorboltokban, a hagyományos, elvileg bőrre készült változatok ugyancsak tökéletesek erre a célra.
Ez a technika azoknak is kiváló, akiknek nincs bombabiztos kézügyességük – esetleg még a pálcikaembert is elrontják. Szintén hasznos a módszer, ha csak néhány perced van az egész műveletre.

A húsvét kék madara

Az oldalnézetből látszó, színpompás kismadár tökéletesen passzol a tavasz hangulatához. Először is készíts neki egy formás kosarat ágakból vagy fűszálakból, majd vágj ki szárny- és csőrformát papírból.
Utóbbiak felerősítéséhez egy-egy csöppnyi ragasztóra lesz szükséged, valamint két filcpöttyre a szemhez. A kék madárka természetesen nemcsak kék lehet!

Ombre tojás

Ha a hajadon és a körmödön divatosnak számít, miért ne lehetne bevetni az átmenetes festési technikát a húsvéti tojásokon is? Gyakorlatilag bármilyen két színt párosíthatsz ily módon, a legsikkesebb azonban, ha egy fehér és egy pasztell árnyalatot mázolsz össze.
Az ombre festés kockázatmentes variánsa, ha nem egy darabon belül veted be a színátmenetet, hanem egymás mellett sorba állítod a különböző ideig színező vízben hagyott tojásokat, a legsötétebbtől a legvilágosabbig.

Neves tojás

Különleges hangulatot kölcsönözhetsz a húsvéti asztalnak, ha a körülötte ülők nevét nem kis kártyán jelzed, hanem gyönyörűre festett tojáson. Ehhez mindössze annyit kell tenned, hogy nem meríted el a tojást teljesen a festékben, hanem egy kis részt hagysz kiemelkedni belőle.
Ide mázolhatod a nevet bármilyen technikával – egy apró ecset lesz a legjobb eszköz a művelethez, de akár tetoválhatod is.

Celluxos tojás

Tekerd körbe celluxszal kedved szerint a tojásokat, mielőtt elmerítenéd őket a festékben! Mivel az érintett részeket nem fogja majd meg a pigment, természetes színűek maradnak, gyönyörű mintát biztosítva a tojásoknak.
Ha van kedved, az így kihagyott részeket tovább dekorálhatod más technikával, csak a színharmóniára figyelj!

Magos tojás

Ha a természetes anyagok híveként nemet mondasz a festésre, vagy egyszerűen nincs kedved pepecselni vele, akkor a kert ajándékait is felhasználhatod a húsvéti asztal díszítésére.
Ehhez nem kell mást tenned, mint fogni néhány típusú magot (búza, rozs, kömény stb.) és ragasztó segítségével a tojásokhoz rögzíteni őket. Bátran kombináld a különböző színű és formájú magokat, hogy minél kellemesebb látványt nyújtanak a vendégeknek.

Bajszos tojás

A bajuszminta minden téren hódít, így húsvétkor sincs előle menekvés. Miért ne formázhatnál tehát a tojáshéjra emberkét? Kartonból formázz olyan tartót, ami félig takarja el alul a tojást, „öltönyként”. Fehér kerámia tartót is felhasználhatsz az “öltöny” alapjául.
Vágj vagy rajzolj a peremére gallért és egy apró nyakkendőt, majd jöhet a két szem, a száj és persze a bajusz! Egy tűfilc pont jó lesz a dologhoz.
Neked melyik tojásfestési módszer tetszik a legjobban a felsoroltak közül? Esetleg van egy titkos favoritod, amit megosztanál velünk kommentben?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást