Életmód / Lélek

Egy év utazgatás? Prók és kontrák a gap year-hez

Pro

Egy nagy levegő

Félreértés ne essék, bár az elnevezés arra utal, valójában nem mindig egy egész évről van szó. Néha egy nyár, néhány hónap, vagy fél év is elegendő ahhoz, hogy nyomjunk egy restartot, mielőtt beleugrunk életünk egy következő, nagy fejezetébe. Sokszor nemcsak arra jó ez az időszak, hogy egy kicsit kiszakadva a monotonitásból, egy nehéz vizsga után kieresszük a gőzt, hanem arra is, hogy letisztázódjon a fejünkben, mit is akarunk kezdeni a jövőnkkel.

Kapcsolatépítés

Ha egyedül vágsz bele, az csodás tapasztalat, hiszen itt a lehetőség, hogy ne azokra támaszkodj, akikre mindig szoktál, hanem új kapcsolatokat teremts. Könnyen lehet, hogy ez alatt az időszak alatt megismersz valakit, aki örökre megváltoztatja az életedet és akivel sosem találkoztál volna, ha nem vágsz neki.

Közelebb önmagadhoz

Egy biztos: ha másra nem is, magadra mindig számíthatsz és egy év utazás alatt, vagy önkéntes munka során biztosan megtapasztalod majd, hogy bármire képes vagy, amit a fejedbe veszel. Mindegy, hogy külföldre mész, vagy otthon maradsz és másik városban, egészen más életkörülmények között próbálod ki magad. Más lesz, mint az addig megszokott és ez mindig remek lehetőség az önismeretre.

istockphoto

Helló világ!

Nem kell feltétlenül nagyon mélyen a zsebedbe nyúlnod akkor sem, ha a világ másik végébe vágyakozol. Számtalan olyan önkétes program van, ami munkáért cserébe szállást és kosztot kínál, így csak az utazásod költségeiről kell gondoskodnod. Nemcsak azt kapod cserébe, hogy láthatsz a világból egy eddig számodra ismeretlen szeletet, de még azt is érezheted, hogy hasznos és fontos része vagy a társadalomnak.  

A cikk a következő oldalon folytatódik. Kattints ide a lapozáshoz >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást