A vacsora elkészítése kihívást jelenthet, különösen, ha fáradtnak érzed magadat az egész napos hajtás után.
Egy tanulmány szerint a hosszú, stresszes munkanapot követően a vacsorafőzés még egy extra és megterhelő feladat a legtöbb család számára. Az Amerikában készült felmérés szerint a megkérdezettek több mint harmada mondta, hogy az ultragyors vacsorára esküsznek és elsősorban tojásos szendvicset, hamburgert, hotdogot esznek, valamint olyan fogásokat tesznek az asztalra, amelyek mikróban elkészíthetőek.
Bár több tanulmány is alátámasztotta már, hogy a közös, családdal eltöltött vacsora remek stresszoldó és az emberek 84%-a vágyik arra, hogy szeretteivel étkezzen, a statisztikák szerint a felnőttek étkezéseik felét magányosan töltik el. A vacsora másokkal való megosztása nagyszerű módja a stressz csökkentésének, az önbecsülés növelésének, valamint a szociális kapcsolatok javításának, és ez különösen igaz a legkisebb generációra. A vacsoraidő terápiás hatással bírhat az egész családra, feltéve, ha könnyen elkészíthető, gyors, finom és egészséges. Mit főzz az egészségtelen gyorsételek helyett?
A levesek gyorsan elkészülnek és mindig szezonra szabhatóak. Készíthetsz egy hagymás alapot, amit megbolondíthatsz felkockázott zöldségekkel (utóbbiak a gyorsaság érdekében akár a fagyasztóból is előkerülhetnek). Az előkészületet leszámítva a leves „megfőzi magát”: amíg elkészül, te is lazíthatsz, vagy koncentrálhatsz a további feladataidra. Friss péksüteménnyel, vagy pirítóssal tálalva, tartalmas és izgalmas fogást tehetsz az asztalra – klasszikus változatban, vagy összeturmixolva, krémlevesként, friss zöldfűszerrel tökéletes választás.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!