A palacsinta az egyik legkedveltebb édességünk, amire sok más finomsághoz hasonlóan igaz, hogy ahány ház, annyiféleképpen készülhet. Míg régen én is határozottan ragaszkodtam a lekváros és a mogyorókrémes palacsintához, addig mostanra már olyan sok fantasztikus változatát kipróbáltam, hogy csak még nagyobb rajongója lettem ennek a remek édességnek. Szerencsére megannyi egészséges verziója is létezik, sőt most tavaszias köntösbe öltöztetve is igazán megéri kipróbálnod néhány egészen különleges változatát.
1/3 Édesburgonyás palacsinta
Az édesburgonyából bizony nemcsak finom hasábok és püré készülhet, hanem isteni palacsinta is. Ráadásul A-vitaminban gazdag, amelynek a látásunk egészségének megőrzésében és az immunrendszerünk kiegyensúlyozott működésében is kulcsfontosságú szerepe van. Kell ennél több ok arra, hogy palacsintát is süss belőle, ami egyébként is egy ínycsiklandó desszert?
Hozzávalók: 2 evőkanál kókuszolaj , ½ csésze édesburgonyapüré , 1 tojás, 2 evőkanál juharszirup, 1 csésze tej, ½ teáskanál vanília kivonat, 1 csésze univerzális liszt, ½ teáskanál sütőpor, ½ teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál fahéj, ½ teáskanál szerecsendió
Elkészítés: Olvaszd fel a kókuszolajat egy nagy tálban, majd keverd hozzá az édesburgonyapürét, a tojást, a juharszirupot, a tejet és a vaníliát. Add hozzá a tál tartalmához a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat és a szerecsendiót, majd addig keverd, amíg sima tésztát nem kapsz. Melegíts elő egy tapadásmentes serpenyőt közepes lángon, közben pedig locsolj rá egy kevés olajat. ¼ csészényi mennyiségekben kanalazd a tésztát a serpenyőbe, és körülbelül 2 perc alatt süsd meg a palacsinta egyik felét. Fordítsd meg, süsd még nagyjából egy percig, majd ha az összes tészta elfogyott, el is készültél. Bogyós gyümölcsökkel, joghurttal és juharsziruppal is tálalhatod.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!