Egészséges olajok a konyhában: A legjobb választások sütéshez és főzéshez

Egészséges olajok a konyhában: A legjobb választások sütéshez és főzéshez

Címlap / Életmód / Egészséges olajok a konyhában: A legjobb választások sütéshez és főzéshez

A mindennapi sütés-főzés során elengedhetetlen, hogy olyan olajokat válasszunk, amelyek jótékony hatással vannak az egészségünkre. Az ideális olaj nemcsak gazdag ízekkel járul hozzá a fogásokhoz, de az egészségünkre is figyel. A különböző olajok eltérő tulajdonságokkal és előnyökkel bírnak, így érdemes alaposan megválogatni, hogy melyiket használjuk kedvenc receptjeink elkészítése során.

VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?

Olívaolaj: A mediterrán csoda

Az olívaolaj kétségtelenül az egyik legismertebb és legnépszerűbb olaj a világon. Nagy becsben tartják a mediterrán országokban, ahol az egészséges étrend alapköveként tekintenek rá. Ez az olaj gazdag egyszeresen telítetlen zsírsavakban, amelyek segíthetnek szívünk védelmében és a koleszterinszint csökkentésében. Ezenfelül antioxidánsokat, például E-vitamint tartalmaz, amelyek támogatják a sejtek megújulását és védik azokat az oxidatív stressztől.

Az olívaolaj különösen alkalmas salátaöntetekhez, de mérsékelt hőfokon való sütéshez és pirításhoz is kiváló választás lehet. Tekintettel arra, hogy az extra szűz olívaolaj alacsonyabb füstponttal rendelkezik, kerülendő a magas hőmérsékleten való alkalmazása. Ilyen célra érdemesebb a finomított változatot használni.

Oldalak: 1 2 3 4 5

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/5
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!