Az édesburgonya nem is annyival egészségesebb, mint a sima

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Az édesburgonya nem is annyival egészségesebb, mint a sima

VIDEO Pár percben megtanítalak, hogyan készíts elbűvölő Valentin-napi sminket

Ahhoz kétség sem férhet, hogy az édesburgonya egészséges – A-vitamin például rengeteg van benne, mint béta-karotin is, mindkettő elengedhetetlen a szervezet megfelelő működéséhez. Táplálkozási tanácsadók szerint ráadásul az édesburgonyában olyan antioxidánsok vannak, amelyek segítenek csökkenteni a szervezetben található gyulladásokat, ezzel közvetve még a rák megelőzésében is részt vesznek.

Csakhogy az, hogy az édesburgonya tényleg igazi szuperkaja, nem kéne, hogy elhomályosítsa a hagyományos krumpli érdemeit – van neki ugyanis bőven, csak valamiért nagyon félünk tőle.

Valószínűleg azért, mert keményítőt tartalmaz, és azt hisszük, hogy minden, ami keményítős, hizlal és egészségtelen.

Pedig a hagyományos burgonyában úgynevezett rezisztens keményítő található, ami segít a vércukorszint szabályozásában, és hozzájárul a teltségérzet kialakulásához. Sőt, a sima krumpli az egyik leginkább telítő étel szakemberek szerint, ami nem elhanyagolható tény akkor, ha egészségesen élnél, és nem szeretnél kalóriában gazdag ételekből sokat fogyasztani./

Oldalak: 1 2 3 4

A cikk folytatódik, lapozz!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!