5 dolog, amivel olcsón fellendítheted a közérzeted

5 dolog, amivel olcsón fellendítheted a közérzeted

Címlap / Életmód / Egészség / 5 dolog, amivel olcsón fellendítheted a közérzeted

Vannak helyzetek, amikor különösen jót tesz az embernek, ha egy kicsit törődik magával és kényezteti testét, lelkét.

Ilyenkor pedig az ünnepek alatt, még inkább megengedett az édes semmittevés és a lazítás.

Sokan vannak úgy napjainkban, hogy nem mernek megengedni maguknak semmi olyan dolgot, ami egy kis fényt, örömöt vagy lendületet hozhat a szürke mindennapokba. A rengeteg munka, az állandó feszültség, mind hozzájárul ahhoz, hogy teljesen kimerültnem érezzük magunkat, ám még sem visz rá minket a lélek arra, hogy kicsit törődjünk magunkkal. Ilyenkor pedig ezekben a hetekben ami mind az ünnepi csődületek jegyében telik, különösen rá fér mindenkire egy kis lazítás.

A túlfeszített tempónak ugyanis mindig meg lesz a böjtje. Sokan tartoznak abba a táborba is, akik szívesen kipróbálnának dolgokat, ám úgy vélik hogy anyagilag nem lenne bevállalható számukra, ezért inkább hanyagolják a dolgot. Manapság nagyon elterjedt dolognak számít a köztudatban, hogy a lazítás és az önmagunkkal való foglalkozás igen sokba kerül. Tény, hogy választék van bőven, természetesen mindenki a saját pénztárcájához mérten tud dönteni.

Azonban a következőkben adunk pár ötletet arra, hogy felbátorodj, és lásd meg a dolgok egyszerűségét abban, hogy nem kell mindig nagy és költséges dolog ahhoz, hogy jól tudd magad érezni a bőrödben, és fel tudj kicsit töltődni! A következő pénztárcakímélő tippek, tehát neked szólnak!

Ugorj be egy manikűrre!

Ok, hogy hetente egyszer, pikk-pakk lennyiszantod, vagy kicsit kiformázod, lereszeled a körmeidet, azért lássuk be, ez tipikusan egy olyan dolog, ami sokszor nagyon utálatos tud lenni, főleg az időhiány miatt. Sokszor inkább csak nyűg, mint élvezet, és a kapkodó munkának meg is lesz az eredménye, méghozzá rosszul reszelt, beszakadt, vagy jobban levágott körmök képében. Igazán megérdemled néha, hogy mások, akik speciálisan ezt a szakmát űzik, vegyenek kezelésbe! Irány a legközelebbi kozmetika, vagy fodrászat, és ülj be egy pihenetető, frissítő manikűrre!

Maga a művelet, maximum 30 percet vesz igénybe, és a legtöbb helyen 2-3 ezer forintból kivitelezhető. Cserébe viszont csodás és egészséges körmökhöz fogsz jutni! Nem beszélve arról, hogy meglátod, milyen jó érzés tud lenni, ha néha mások kényeztetik az embert, még ha csak egy körömvágásról is van szó!

Igyál egy kényeztető italt!

Akár a szabadság édes örömeit élvezed már, akár robotolsz még az ünnepek előtti utolsó napokon is, ülj be egy kitűnő italra valamelyik jobb kávézóba! Történjen egyedül, pároddal, vagy barátnőkkel, nem az számít! A lényeg, és ezen van a hangsúly: ne olyan italokat fogyassz, amit egyébként is szoktál a hétköznapokba. Lepd meg magad valami igazán különleges finomsággal! Akár kerüljön egy kicsit többe, de mindig azt tartsd szem előtt, hogy ennyi kényeztetés neked is jár!

A Starbucks kávézókban például fantasztikus karácsonyi különlegességeket lehet most kapni! Sajnos nálunk még csak pár városban található az országban, de ha módodban áll, feltételenül látogass meg egyet, és próbáld ki valamelyik borsmentás, mokkás vagy madártejes lattét, meglátod rögtön téged is magával ragad a karácsonyi hangulat!

Ajándékozd meg ajkaidat!

Méghozzá egy kitűnő új rúzzsal! Nem kérdés, hogy a rúzs, az egyik olyan kozmetikai termék, amelyből sosem lehet eleget felhalmozni. Mindig kell egy új, egy jobb, egy szebb színű, egy márkásabb vagy tartósabb. Télen amúgy is különösen fontos szerepet kap az ajakápolás, így lehetőleg olyan darabot válassz, ami nem csak trendi és csillogó, de hidratál is!

Irány ki a hóra!

A lehető legolcsóbb módja a kellemes és pihentő kikapcsolódásnak, hisz ingyen van! Ráadásul nincs is szebb látvány, mint amikor télen, már kora délutántól elkezd sötétedni, és a csodálatos, kivilágított karácsonyi fényekben úszó városban teszel egy kört. Korzózni öröm, és páratlan élményt nyújthat egy ilyen esti séta. Öltözz fel csinosan, ne legyél rest, meglátod mennyivel jobban fogod magad érezni, és biztos, hogy a szembejövő pillantások is ezt fogják visszaigazolni!

Dallamok szárnyán!

Ha már nem bírod az ünnepek alatti stresszt és rohanást, akkor se csüggedj! Akár az otthoni munkálatok alatt, akár a munkahelyeden, vedd elő az mp3 lejátszódat, vagy az Ipod-odat, és töltsd be róluk a kedvenc számaidat! Ha pedig még nincsenek meg azok a dalok amik mostanában megfogtak, ugorj be egy lemezboltba, és vásárolj pár cd-t!

Ha kell, hallgasd meg őket akár többször is, egymás után. Az a fontos, hogy te jobban érezd magad általa, ugyanis köztudott, hogy a zenének számtalan jótékony hatása van! Nyugodtan dúdolj, énekelj, táncolj közbe, tégy bármit ami ellazít! Ne érdekeljen semmi, csak te legyél, és a kedvenc dallamaid!

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!