4 dolog, amit mindenképpen meg kell tenned, amíg szingli vagy

4 dolog, amit mindenképpen meg kell tenned, amíg szingli vagy

Címlap / Életmód / Egészség / 4 dolog, amit mindenképpen meg kell tenned, amíg szingli vagy

Éppen szingli vagy, aki talán túlságosan is rá van feszülve a témára? Lehet, hogy most nagyon elveszettnek érzed magad, de mi tudunk szolgálni néhány tippel, amitől máris másképp látod majd jelenlegi állapotodat. Először is, tanulj meg ebből profitálni. A „hogyan”-t pedig bízd ránk!

Alakítsd ki a napi rutinodat!

Amikor szingli vagy, akkor nem kell senkihez alkalmazkodnod. Ez azt jelenti, hogy akkor kelsz, fekszel, amikor te akarsz és senki nem fog megszólni azért, ha hétvégente az ágyban fogyasztod el a reggelidet és csak utána állsz neki a napi tennivalóknak.

Vagy lehet, hogy neki sem állsz, mert éppen ahhoz van kedved. A lényeg, hogy senki nem szól bele az életedbe. Kell ennél nagyobb szabadság? Ezt pedig okosan kell kihasználnod.

Találj ki magadnak programokat és nem feltétlen kell ugrasztanod a barátnőidet, ugyanis annak is meg van a maga csodája, ha önmagaddal töltesz egy kis időt. Hívd meg magad egy finom ebédre a kedvenc éttermedbe, utána pedig kényeztesd magad egy kávéval, majd este egy jó filmmel.

Utazz el!

Mindenki lehetőségeihez mérten, de érdemes egyszer megtapasztalnod, hogy milyen mikor egyedül utazol el valamerre. Nem feltétlen kell a világ másik végére menned, kezdetben az is elég, ha országon belül tűzöl ki célokat.

Lehet, hogy nagyon sokan tartanak ettől, illetve elképzelni sem tudják, hogy mit csinálhatnának egyedül egy nyaraláson, de biztosítunk téged, hogy életed egyik legmeghatározóbb élménye lesz, ha megléped.

Elsőre talán furcsa lesz, de lesz egy pont, amikor az egész átfordul és megkérdezed magadtól, hogy eddig ezt miért nem csináltad? A cél nem a magány megélése, hanem a felismerés, hogy tökéletesen jól elvagy önmagad társaságában is. Persze nem kell egész életedben egyedül utaznod, de használd ki a szingli periódusaidat, mert ezek tökéletes lehetőségek arra, hogy elmélyítsd kapcsolatodat önmagaddal.

Kulináris élvezetek

Az a nő, aki azt mondja, hogy nem szeret enni, az hazudik. Akárcsak a szex, ez is életünk egyik meghatározó élvezeti forrása, így bizony az étkezést is igazi szertartásként kellene kezelned.

Igenis meg kell adnod a módját annak, ha éppen testedet táplálod.

Ráadásul szingliként nem kell egy családra főznöd, kizárólag magaddal kell foglalkoznod és azzal, hogy te éppen mit kívánsz. Szánj időt az elkészítésre, tálalásra és az elfogyasztására is. Igen, akkor is, ha csak magadra főzöl. Vacsora mellé gyújts egy gyertyát, bonts fel egy üveg finom bort és tegyél be valamilyen lágy, andalító zenét.

Figyelj arra, hogy soha ne tévézz étkezés közben, mert ez elvonja a figyelmedet az étel valódi ízéről, ráadásul hajlamosabb leszel többet fogyasztani a kelleténél.

Találd meg az emberedet!

Itt nem egy másik személyre gondolunk, hanem a benned élő legjobb énedre. A te dolgod az, hogy megtaláld és ápold őt. Ehhez pedig elengedhetetlen az egyedüllét. Sokan rettegnek az egyedül töltött percektől, sokan viszont igénylik. Ez azért van, mert ők már rájöttek arra, hogy mekkora kincs, mikor az ember hasznos időt tud eltölteni önmagával.

Ha te még nem érzed így, akkor dolgozz magadon és találd meg azt a személyiséget magadban, akivel te is szívesen töltenél el időt. Hiszen csak erre a jó energiára tud egy másik jó energia rákapcsolódni.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást