Párkapcsolat / Szerelem

9 dolog, amit csak a szinglik értenek meg

9 dolog, amit csak a szinglik értenek meg

Mi a a szingliség és kiből lesz szingli? Önként vállalt életmódról van szó vagy kényszerpályáról és egyáltalán, jó ma egyedülállónak lenni? Állítólag a társfüggés ellentéte, szerintem ez nem igaz. Egy közeli ismerősöm, aki háromgyermekes anyuka, dolgozó nő és házias feleség is egyben a múltkor beismerte: imádja az életét, de néha borzasztóan irigyli a szingliket!

Tegnap a szőkék jöttek be, ma már a barnák

Kétségtelenül a szingliség egyik előnye, hogy aki épp előtted áll, abba lehetsz szerelmes.

Nem zúg a lelkiismereted, hogy: Ne már, ezt nem szabad! Még a végén észreveszi, hogy tetszik.

Úristen, már észre is vette, segítség, elindult felém!… Egy szingli ilyenkor csak hátrasimítja a haját, előveszi a legszebb mosolyát és elfogadja az italt.

Kinek és mit mondtam korábban?

Előfordul, hogy a sok felhasználónév miatt nem tudod, melyik pasinak, melyik társkereső oldalon melyik verziót adtad elő az életedről?

Ismeretlen szám hív a mobilodon, és tudod, hogy körülbelül három másodperced lesz a fejedben lévő adatbázisban lefuttatni, hogy a hívónak a tegnap éjszakai chateles során mit is mondtál.

Hol dolgozol, mi a hobbid és ami a legfontosabb, hány éves vagy!

Esküvői nehézségek

Esküvőkön az italpult látványa jobban feldob, mint a menyasszony ruhája (persze az sem rossz).

Ha te is azok közé az egyedülállók közé tartozol, akik nem hajlandóak alibi partnert szerezni egy menyegző kedvéért, akkor az elsők között leszel, aki a bárszéken, kecses mozdulatokkal elhelyezkedik.

Gondosan válaszd ki a széket, lehetőleg mindkét oldaladon legyen szabad hely, hogy akár kettesével is érkezhessenek a potenciális kérők.

Majd direkt nem kapod el a csokrot, pedig csak a vak nem látja, hogy a menyasszony barátnőd épp neked célozta.

Sőt, a pezsgős pohárral a kezedben szolidan lépsz egyet jobbra, mielőtt az öledben landolna az esküvői csokor. Csak és kizárólag abban az esetben vagy hajlandó lassan lehajolni érte, ha tökéletesen biztos vagy benne, hogy a mozdulat közben az előre kiválasztott célpont észreveszi, hogy combharisnya van rajtad.

Mások boldogsága nem a saját boldogságod

Mosolygós szmájlikkal, virággal, szívecskékkel gratulálsz, ha a Facebookon két ismerősöd bejelenti, hogy együtt járnak/összeházasodnak/babát várnak.

Majd feltéped a hűtőszekrény ajtaját, előveszed a bort és a fagylaltot, elindítasz egy romantikus filmet és megpróbálod elhitetni magaddal, hogy mindez egy cseppet sem érdekel.

Utálod a szerelmesek napját

Valentin napon egyszerre vagy ingerült és szomorú. Lehetőség szerint egész nap. És ezt mások előtt kínosan leplezed.

Szerencse, hogy a macskádat/kutyádat ez cseppet sem érdekli, egész este együtt tévézhettek. Közben arra gondolsz, hogy az életed teljes, sosem unatkozol, minden perced be van osztva. 

Ha épp akad egy kis szabadidőd, akkor is legalább ezerféle dolgot szeretnél egyszerre csinálni. Nem is érted, másoknak hogy van idejük még párkapcsolatra is.

A faggatózó rokonokat rutinosan leszereled

A családi összejöveteleken csak elvált és egyedülálló rokonaiddal veszed fel a szemkontaktust.

A gyermeket váró, jegygyűrűvel villogó vagy újonnan bemutatott szerelmükkel nyilvánosan csókolózó rokonok ugyanazt a kellemesen hűvös mosolyt kapják tőled.

Ettől még szimpatikusnak tűnsz számukra, de valahol legbelül érzik, hogy jobban járnak, ha nem kezdeményeznek beszélgetést.

A többiekkel persze folyamatosan nagyokat és hangosan nevetsz.

Komoly bugyigyűjteménnyel büszkélkedhetsz

Száz csipkebugyid van, de ugyanazt a négy pamutot használod.

Tényleg nagyon szépek, rendkívül drágák és legalább annyira szexisek is a csipkés fehérneműid, de valahogy egyikkel kapcsolatban sem érzed reggel, hogy egész nap a társad lehetne.

Bezzeg a szürke és fekete pamut fehérneműk, alig várod már, hogy magadon érezhesd valamelyiket.

A csipkék a következő randiig a fiókban maradnak.

Sosem adod fel

Epillálás közben az jár a fejedben: Minek kínzom magam?

Majd a másodperc tört része alatt felbukkan a tudatalattidból egy meggyőző érv. Mondjuk az izmos és sármos Laci, aki a szomszéd irodában dolgozik és mindig meghív egy kávéra.

Máris boldogan folytatod a szőrtelenítést.

Tökéletes párt alkotok saját magammal

Jobb nekem egyedül, mint egy rossz párkapcsolatban – hangzik a fejedben.

És erre bőven hozol fel példát a környezetedből.

Eszterék is csak veszekednek egész nap, Juditot csalja a férje, mindenki tudja, de senki sem meri neki megmondani. Dani meg azt hiszi, ha végre sikerül teherbe ejtenie Dórit, akkor lenyugszik a felesége, csak addig kell kibírnia a szeretőket.

Ennyi rossz viszony látványától a kedved is elmegy egy párkapcsolattól és igazából nem is érted, miért szajkózza azt mindenki, hogy rossz lehet Neked egyedül.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást