Bolognai spagetti, milánói makaróni, carbonara spagetti, pizza – valószínűleg nincs olyan ember a Földön, aki ne rajongana valamilyen tésztás fogásért. Persze a gluténérzékenység szigorú kereteket szabhat eme rajongásnak, de ma már szinte mindenből található gluténmentes verzió is. Most 8 olyan dolgot gyűjtöttünk össze, amit lehet, hogy eddig te sem tudtál a tésztáról!
2/4 Tészta fajták
Vannak egyrészt a tojással készült tészták(pasta all’uovo), másrészt a teljes kiőrlésű lisztből készült tészták (pasta integrale).
Utóbbi azért jobb, mert bár kalóriatartalma nem alacsonyabb, de a rosttartalma magasabb, így hamarabb eltelít, és az inzulinszintet csak lassan emeli meg.
Ha gluténérzékeny vagy, akkor sem kell lemondanod a kedvenc spagettidről, hiszen már gluténmentes tésztából is elkészítheted.
Választhatsz rizsből, kukoricalisztből vagy hajdinalisztből készült tésztákat, azonban ezekből érdemes egy kicsivel nagyobb mennyiséget főzni a megszokottnál, mert előfordulhat, hogy főzés közben némileg veszít a tömegéből.
A gluténmentes tésztára fokozottan igaz, hogy csak annyi tésztát főzzünk ki, amennyit megeszünk, mert az utómelegítéskor többnyire szárazzá, keménnyé válik.
Tudtad, hogy létezik fekete színű tészta is? Színét nem másnak, mint a tintahal tintájának köszönheti.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!