Bolognai spagetti, milánói makaróni, carbonara spagetti, pizza – valószínűleg nincs olyan ember a Földön, aki ne rajongana valamilyen tésztás fogásért. Persze a gluténérzékenység szigorú kereteket szabhat eme rajongásnak, de ma már szinte mindenből található gluténmentes verzió is. Most 8 olyan dolgot gyűjtöttünk össze, amit lehet, hogy eddig te sem tudtál a tésztáról!
1/4 El lehet rontani
A tésztafőzés annyira egyszerűnek tűnik, mégis el lehet rontani. A tésztát először is rengeteg vízbe kell feltenni főni, 500 gramm esetén kb. 6 liter vízzel számolj. Amikor felforrt, akkor tesszük bele a – lehetőség szerint nagy szemű – sót, és sosem előbb.
Szokás a vízbe pár csepp olajat is önteni, de ez nem szükséges. Általában a tészta csomagolására rá van írva, hogy hány percig kell főzni, de érdemes főzés közben kóstolni is.
Az olaszok egyébként az „al dente”, azaz fogkemény állapotot részesítik előnyben. Kifőzés után szűrőkanállal szedd ki a tésztát, de felesleges hideg vízzel leöblíteni, maximum akkor érdemes, ha hideg tésztasalátát készítesz. Fontos azonban, hogy egyből keverd össze a szósszal a kifőtt tésztát!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!