8 dolog, amire ingyen szert tehetsz

8 dolog, amire ingyen szert tehetsz

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / 8 dolog, amire ingyen szert tehetsz

Miért ne érezhetnéd magad hónap végén is úgy, mintha csak most kaptad volna meg a fizetést? Számos szórakozási lehetőségre és fogyasztási cikkre lecsaphatsz ingyen – persze, csak ha tudod, hol keresd őket.

Kozmetikumok

Imádod a kencéket, de a pénzügyi helyzeted nem teszi lehetővé, hogy minden újdonságot kipróbálj? A legtöbb drogéria óriási készletet tart a termékmintákból. Csupán kérned kell, és megkapod!
Arról nem is beszélve, hogy gyakran ingyenes sminkelési tanácsadásra is lehetőség van, amelynek keretein belül talán egy teljes arcfestés is járhat.

Szoftverek, appok

A fizetős programoknak szinte mindig létezik legálisan ingyenes párja. Operációs rendszert, szövegszerkesztőt, táblázatkezelőt, prezentációkészítőt és retusáló szoftvert is beszerezhetsz nulla forintért.
Keress rá az OpenOffice-ra, a Google Drive szolgáltatásaira és az Adobe Photoshop Express-re!

Szállás

Szeretnél világot látni, de a szállodák díjszabását nem neked találták ki? A CouchSurfing.org és a BeWelcome.org portálok segítségével vendégszerető idegeneknél kaphatsz helyet, s cserébe később vendégül láthatod őket.
Az értékelési rendszernek köszönhetően biztos lehetsz benne, hogy tényleg jó szándékú embernél kötsz ki.

Telefonhívás

A szemtelen percdíjak ideje lejárt. Az interneten keresztül – a Skype vagy a Google Voice segítségével – akár földrészeket átívelő ingyenes beszélgetésekre is lehetőség van, akár videós formában.
Csupán számítógép és szélessávú netkapcsolat kell a teljes felhasználói élményhez, de ezek ma már szinte minden háztartásban rendelkezésre állnak.

Könyvek

A könyvtárban persze minimális tagdíj mellett több ezer kötethez férhetsz hozzá. Vannak viszont olyan weboldalak, amelyek magánszemélyek közötti könyvcserére szakosodtak.
A külföldi Bookmooch.com vagy a magyar Rukkola.hu segít, hogy kiolvasott köteteidért cserébe újakra tehess szert. Így a végtelenségig gyarapíthatod élményeidet anélkül, hogy akár egy fillért is költenél!

Ruhák

Keress vagy szervezz olyan közösséget, amelynek tagjai cserélgetik egymás között a cuccokat!
Az amerikai és a nyugat-európai csajok olyan bátrak, hogy legbecsesebb dizájner holmijaikat is kölcsön adják másoknak, ha cserébe minden alkalommal valami más szettben domboríthatnak. Gondolj csak bele: úgy tűnik majd, hogy a ruhatárad végtelen…

Élelmiszer

A költségvetés jelentős része bizonyára az élelmiszerek beszerzésére megy el. Ha figyelsz a kuponos akciókra, illetve csatlakozol az üzletláncok pontgyűjtő hűségprogramjaihoz, havonta több ezer forintot is spórolhatsz.
A százalékos vagy „egyet fizet, kettőt kap” kedvezményeknek hála, olyan fogásokat tehetsz az asztalra, melyekre egyébként nem lenne lehetőséget, vagy másra költheted az így megspórolt összeget.

Múzeumlátogatás

Az érdeklődési körödnek megfelelő múzeum látogatása egyáltalán nem unalmas program, hanem tartalmas móka. Ha rendszeresen figyeled a közeli intézmények akcióit – például nyitott szemmel jársz a plakátokat illetően, vagy követed a weboldalukat, esetleg a Facebook-csatornájukat – könnyen lecsaphatsz a jobbnál jobb akciókra. Sok helyen évente többször is van ingyenes nyílt nap.
Az ingyenes termékek és szolgáltatások megszerzéséhez szükséges egyfajta egészséges talpraesettség, amelynek gyakorlásával idővel határozottabbá és élelmesebbé válasz az élet valamennyi területén.
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást