Ha szeretnéd egy kicsit feldobni a reggeleket, varázsolj a reggelizőasztalra isteni zöldséges palacsintákat! A lehetőségek tárháza szinte végtelen, bármilyen variációban elkészítheted a pancake-eket az ízlésed és a hűtőd tartalma szerint, ráadásul ilyen formában a gyerekek is biztosan szívesebben fogyasztják a zöldségeket!
2/4 Spenótos pancake
Bár nagyjából minden hozzávaló ízlés szerint helyettesíthető, ez a recept jó alapot nyújthat egy szuper zöldséges pancake-hez.
Hozzávalók:200 g friss vagy fagyasztott spenót, 4 sárgarépa, 2-3 szál újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 marék friss petrezselyem, 2 tojás, 125 g liszt, sütőpor, 120 ml tej.
A hozzávalóktól függően a mennyiségek változhatnak, így a legjobb, ha egy sűrűbb palacsintatésztát veszel alapul, és ha kell, még sűríted vagy lazítod a tésztát. Ha friss spenóttal dolgozol, akkor mosd meg és vágd kisebb darabokra, ha pedig fagyasztottal, akkor öntsd le egy kis forró vízzel, hogy kiengedjen. Ezután vágd kis darabokra a hagymát és a petrezselymet, zúzd össze a fokhagymát, majd hámozd meg és reszeld le a sárgarépákat. Készítsd el a már jól bevált palacsintatésztádat (tojás, liszt, tej/víz, olaj, só), és add hozzá a feldarabolt zöldségeket. Jöhet is a kisütés!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!